Bucurie de scurtă durată: deși a câștigat pe fond, secretara Primăriei Cobadin a pierdut procesul privind recuperarea unor drepturi salariale

0
3358
sursa foto: Facebook

Răsturnare de situație în procesul intentat de secretarul Comunei Cobadin, care a dat în judecată  primăria și, implicit, primarul comunei, privind recuperarea unor drepturi salariale pentru perioada decembrie 2018 – octombrie 2020.

În vara anului trecut, Alina Corina Trăilă, secretarul comunei Cobadin, a dat în judecată instituția, solicitând instanței obligarea Primăriei Cobadin privind plata unor drepturi bănești, constând în diferenţa dintre valoarea indemnizaţiei de hrană calculată conform prevederilor art. 18 din Legea nr. 153/2017 şi suma efectiv acordată cu acest titlu, începând cu luna decembrie 2018 până în prezent, actualizată cu rata inflației.

Instanța de fond a admis acțiunea și a obligat primăria să-i acorde drepturile respective, așa cum s-a solicitat. Numai că hotărârea Tribunalului nu a fost definitivă și a fost atacată cu recurs.

La Curtea de Apel, situația s-a schimbat. Joi, 29 aprilie, completul de recurs a desființat sentința civilă dată pe fond și a respins acțiunea reclamantei ca fiind nefondată:

DECIZIE. Admite recursul. Casează în tot sentinţa recurată şi rejudecând, dispune: Respinge acţiunea, ca nefondată. Definitivă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei, astăzi, 29.04.2021”, se arată în încheierea de ședință.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.