Buletinele de vot, distribuite în tot judeţul Constanţa. Mai mulţi saci cu materialele necesare pentru alegerile parlamentare au ajuns la Năvodari

0
356

Pregătirile pentru alegerile parlamentare sunt pe ultima sută de metri. Duminică, 6 decembrie a.c., constănţenii sunt aşteptaţi la urne. Buletinele de vot pentru alegerile parlamentare sunt distribuite sâmbătă, 5 decembrie a.c., în tot judeţul Constanţa. Instituțiile cu atribuții în combaterea răspândirii virusului SARS CoV-2 au luat toate măsurile necesare astfel încât alegerile parlamentare să se desfășoare în siguranță, iar sănătatea cetățenilor să nu fie afectată.

Sâmbătă dimineaţă, în jurul orei 10.00, mai mulţi saci cu buletine de vot şi materiale necesare pentru alegerile parlamentare au ajuns la Năvodari. Sacii au fost descărcaţi la Primăria Năvodari. Menţionăm faptul că transportul a fost însoţit de echipajele de poliţie. La ora 16.00, polițiștii, pompierii, președinții secțiilor de votare, locțiitorii și operatorii de calculator și-au dat întâlnire la primărie pentru a întra în posesia buletinelor de vot.

Alegerile parlamentare vor fi organizate în condiții speciale. Sute de constănţeni au fost desemnaţi operatori de calculator la secţiile de votare.

La nivelul județului Constanța au fost realizate pregătiri complexe pentru organizarea scrutinului de pe data de 6 decembrie. Cu implicarea Instituției Prefectului – Județul Constanța, a serviciilor care țin de Instituția Prefectului (Serviciul Public Comunitar de Pașapoarte și Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor) și, alături de Biroul Electoral Județean Constanța, Autoritatea Electorală Permanentă – Biroul Județean Constanța, Direcţia Judeţeană de Statistică Constanța, Direcția Județeană de Telecomunicații Speciale Constanța, toate pregătirile se derulează cu succes. Astfel, în județul Constanța sunt 559 de secții de votare, dintre care 211 doar în municipiul Constanța.

Membrii secțiilor de votare vor primi și măști de protecție, mănuși de protecție și dezinfectanți pentru mâini. În total, județul Constanța a primit 110.000 de măști de protecție, 60.000 de perechi de mănuși și 1.200 de litri de dezinfectant pentru mâini. Trebuie menționat faptul că, premergător alegerilor, au avut loc instruiri ale președinților, locțiitorilor și operatorilor secțiilor de votare. Aceștia au primit toate informațiile de care au avut nevoie, pentru desfășurarea actului electoral fără probleme. Instruirile au avut loc respectând condițiile sanitare și de distanțare prevăzute în HG 782/14.09.2020 și în Ordinul 1594/16.09.2020.

Astfel, fiecare secție de votare pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie va fi dotată cu flacoane cu soluție dezinfectantă iar toți participanții la procesul electoral vor trebui să poarte mască de protecție, potrivit unei decizii adoptate joi de Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU), care stabilește regulile sanitare ce vor trebui respectate la scrutin pentru a evita infectarea cu SARS-Cov-2.

La intrarea în secția de vot se va lua temperatura fiecărei persoane iar alegătorii îndrumați către „localul de vot, respectiv către ieşirea din sediul secţiei de votare, astfel încât aceştia să petreacă un timp cât mai scurt în interiorul acestuia”. În secțiile de votare se va asigura menținerea unei distanțe fizice de minimum 1 metru între oameni iar în sala unde se votează nu trebuie să fie prezenţi, în acelaşi timp, mai mult de 5 alegători.

Alexandra VASILE

Citeşte şi:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.