Cambela Prod vrea un bloc și mai mare. Primăria mai speră să îl demoleze?

1
2523

Primăria Constanța a emis un nou certificat de urbanism pentru Cambela Prod. Dar o avertizează că poate se va anula Hotărârea Consiliului Local prin care s-a aprobat construirea blocului de pe Șoseaua Mangaliei.

Primăria Constanța a aprobat modificarea solicitată de Cambela Prod SRL pentru proiectul său imobiliar în curs de execuție, de pe Șoseaua Mangaliei numărul 59A: construire imobil D+P+8E locuințe colective, autorizat în 2018. Blocul se va modifica prin diferite amenajări și va fi reconfigurată parcarea.

Totuși, administrația locală îi pune în vedere că acceptul său este valabil dacă nu se va anula Hotărârea Consiliului Local nr. 261/18.12.2014, prin care s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal delimitat de străzile Dr. Marcovici, Frigului, Șoseaua Mangaliei și Bulevardul 1 Mai, inițiat de SC Poliplast SRL, care a permis ridicarea blocului de opt etaje.

Până acum, Asociația Constanța Altfel nu a reușit anularea PUZului în instanță. Mai întâi, Tribunalul Constanța a decis, în data de 1 iulie 2020, că „respinge, ca neîntemeiată, excepţia decăderii reclamantei din dreptul de a-şi modifica cerere de chemare în judecată, invocată de pârâţii Consiliul Local al Municipiului Constanţa şi primarul municipiului Constanţa. Respinge, ca neîntemeiate, excepţia lipsei calităţii procesuale active şi excepţia lipsei de interes, invocate de pârâţii Consiliul Local al Municipiului Constanţa şi primarul municipiului Constanţa prin întâmpinare. Respinge, ca neîntemeiată, cererea formulată de reclamanta Asociația Constanța Altfel în contradictoriu cu pârâţii Consiliul Local al Municipiului Constanţa, primarul municipiului Constanţa şi CAMBELA PROD SRL Respinge, ca neîntemeiată, cererea pârâţilor Consiliul Local al Municipiului Constanţa şi primarul municipiului Constanţa de obligare a reclamantei la plata cheltuielilor de judecată. Cu drept de recurs“.

Iar apoi, în data de 14 iunie a.c., Curtea de Apel Constanța a decis: „Respinge ca nefondată excepția nulității recursului principal. Respinge ca nefondat recursul principal. Respinge ca nefondat recursul incident. Obligă recurenta Asociația Constanța Altfel la plata către intimatul Municipiul Constanța prin Primar a sumei de 2.261 de lei, cheltuieli de judecată efectuate în recursul principal. Definitivă“.

Marți, 10 august a.c., cu ocazia eliberării certificatului de urbanism, Primăria Constanța a anunțat Cambela Prod și faptul că autorizația de construire emisă în martie 2018 pentru edificarea blocului de pe Șoseaua Mangaliei nu poate fi utilizată pentru supraetajare cu 20% din aria construită desfășurată întrucât supraetajarea se poate autoriza numai după intabularea construcției la stadiul fizic autorizat premergător supraetajării.

Firma tulceană Cambela Prod are ca unic asociat și administrator pe Bela Tănase. Societatea comercială ce are ca domeniu de activitate preponderent comerțul cu ridicata al cerealelor, semințelor, furajelor și tutunului neprelucrat a realizat, în 2020, o cifră de afaceri de peste 504 milioane de lei și peste 8 milioane de lei profit net.

Valentin ISPAS

1 COMENTARIU

  1. Asteptati voi mult si bine sa se termine ceva in Constanta. Sunt ocupati 100% cu parcari, de la primarul Felicia Ovanesian si pana la femeia de serviciu, cu totii se ocupa de parcari

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.