Campingul este locul unde turiștii pot desfășura activități recreative în aer liber. Mulți oameni preferă să meargă în camping pentru a părăsi zonele urbane agitate și pentru a se bucura de natură, locuind temporar în căsuțe tip camping, bungalouri, rulote, corturi, sau chiar sub cerul liber. În județul Constanța găsim astfel de campinguri în zona de sud, în stațiunile turtistice, iar pentru că acest concept merge destul de bine, în curând vom avea campinguri și la Corbu.
Campingul este o alternativă ieftină a turismului tradițional, practicat de un număr mare de oameni din întreaga lume. Plaja de la Corbu este cunoscută ca una sălbatică și mulți cetățeni o prefer tocmai pentru acest motiv. Deși în viitor se vor ridica și aici construcții, Iancu Maria vrea să amenajeze un camping, iar în acest sens a depus la Agenția pentru Protecția Mediului din Constanța un memoriu de prezentare pentru proiectul „PUZ pentru amplasare camping si dotari complementare”.
Amplasamentul obiectivului este în zona de de extravilan a comunei Corbu, aliniat la DJ 539, între localitățile Năvodari și Corbu. Din punctul de vedere al tipului de activitate, terenurile din apropiere sunt reglementate astfel terenuri agricole. Având în vedere tendința generală de parcelare a terenurilor în vederea construirii de locuințe de vacanță și de funcțiuni turistice, și acest teren se poate înscrie în această tendință, beneficiind mai mult decât altele de de acces facil din drumurile de exploatare adiacente și de vizibilitate dinspre drumul județean. Folosința actuală a terenului este teren arabil, conform extrasului de carte funciară.
Dorinta proprietarului parcelei cu privire la remodelarea zonei din punct de vedere al fondului construit este de a oferi o funcțiune turistică diferită de cele reglementate prin documentațiile de urbanism similare din zonă, prin amplasarea unor construcții care să răspundă necesităților proprietarului și a comunitatii – camping turistic cu dotările turistice potrivite, rezolvarea necesarului de locuri de parcare și rezolvarea problemelor de trafic.
Tema de proiectare stabilită de comun acord cu beneficiarul propune introducerea în intravilan și reglementarea terenului în vederea amplasării unui camping turistic și construirii dotărilor necesare funcționării acestuia: platforme înierbate și pergole pentru campare; funcțiuni turistice de tip motel, hostel, vile, bungalouri; terase acoperite; comerț de proximitate alimentar și nealimentar; unitate de alimentație publiică; punct de prim-ajutor; grupuri sanitare cu dușuri; spații administrative (inclusiv birouri) și de întreținere; platforme de parcare; fose sepice vidanjabile; puțuri pentru alimentarea cu apă pentru întreținerea spațiilor verzi; spații verzi; accesuri carosabile și trotuare; parcări pentru autovehicule și rulote. Pentru realizarea acestor obiective este necesară introducerea în intravilan a suprafeței de 5000 mp, și reglementarea acesteia din punct de vedere urbanistic.
Mihaela GIUGLEA