Campion la furturi din auto de când era încă minor, un puşti din Henri Coandă a ajuns din nou în arest

0
6138
Foto arhivă

Un individ din cartierul Henri Coandă, care a bătut recordul la dosare penale și la comiterea de infracțiuni încă de pe vremea când era minor, a fost arestat, din nou. El este acuzat, ca și în celelalte dosare, de comiterea infracțiunii de furt.

Ismail Ferdin, în vârstă de 19 ani, din Constanța, a primit, miercuri, 6 ianuarie, mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, până pe data de 4 februarie inclusiv.

Dosar nr. 416/212/2021 ÎNCHEIERE din 06.01.2021 În baza art. 226 C.p.p. admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa. În baza art. 223 alin. 2 C.p.p. dispune arestarea preventivă a inculpatului I.F. (…) pe o perioadă de 30 de zile, de la data de 06.01.2021 până la data de 04.02.2021, inclusiv. In baza art.230 C.p.p. dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului”, se arată în încheierea de ședință a Judecătoriei Constanța.

Într-un alt dosar, tot pe data de 6 ianuarie, în care s-a cerut înlocuirea măsurii controlului judiociar cu arestul preventiv, judecătorii au respins propunerea procurorilor, pe motiv că individul era deja arestat într-o altă cauză, dar s-a revocat, totuși, controlul judiciar, pentru că nu-și mai avea rostul.

”Dosar nr. 29598/212/2020/a2- ÎNCHEIERE 06.01.2021 Respinge ca inadmisibilă cererea procurorului de şedinţă, privind înlocuirea măsurii controlului judiciar cu măsura arestării preventive. Revocă măsura preventivă a controlului judiciar, dispusă prin ordonanţa Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa nr. 10283/P/2020 din 13.11.2020, faţă de inculpatul: – I.F.(…). Constată că inculpatul este arestat preventiv în altă cauză. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 06.01.2021. Judecător de cameră preliminară”.

El este un puști care a dat de lucru polițiștilor, dar și constănțenilor, încă din urmă cu 6-7 ani, pe vremea când era minor. Activitățile lui preferate sunt furturile din autoturisme, motiv pentru care a ajuns de multe ori în arest, dar de fiecare dată s-au găsit motive de liberare condiționată.

La o simplă căutare pe Portalul instanțelor de judecată, individul apare în zeci de dosare penale, în mare parte fiind vorba despre furturi. Momentan acesta se află în arest, dar, mai mult ca sigur, se va găsi o variantă să fie pus în libertate, mai devreme sau mai târziu, pentru că oricum nu ar fi pentru prima data, există un precedent, dar pare că puștiul nici nu se învață minte.

D.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.