Când va fi redeschis Spitalul de Boli Infecțioase? La o lună de la tragedie, este gata proiectul pentru obținerea autorizației ISU

0
327
Incendiu Spital Boli Infecțioase. FOTO Claboo Media

Luni, 1 noiembrie a.c., s-a împlinit o lună de la tragedia de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, acolo unde șapte femei infectate cu COVID-19 au murit în urma unui incendiu. Potrivit oficialilor IGSU, Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța nu avea nici aviz ISU, nici autorizație de securitate la incendiu, deși erau imperios necesare aceste documente.

Astfel, unitatea medicală este nefuncțională de o lună de zile, iar pentru redeschiderea saloanelor neafectate de incendiu este nevoie de parcurgerea mai multor etape legale. Cea mai importantă este obținerea autorizației Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Dobrogea, pe care mai multe unități medicale constănțene nu o au.

O primă etapă a fost bifată astăzi, iar managerul interimar, Claudia Cambrea a declarat, pentru Focus Press, faptul că a fost finalizat proiectul pentru obținerea autorizației ISU a clădirii ce a fost depus la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dobrogea. Ulterior vor fi întreprinși și ceilalți pași legali pentru ca partea neafectată a imobilului:

„Astăzi (luni, 1 noiembrie a.c. – n.r.) a avut loc o primă mare realizare: a fost finalizat proiectul pentru obținerea autorizației ISU a clădirii, care a fost depus astăzi la ISU. Ulterior, acest proiect trebuie să fie aprobat de către ISU, apoi începe implementarea proiectului, adică lucrările efective și pe măsură ce se fac aceste lucrări, de a fi redată clădirea în funcțiune pe anumite zone. Mă refer la cele care nu au fost afectate de incendiu. Cert este că dacă nu avem acest proiect,nu putem funcționa. Chiar și parte de clădire ce nu a fost afectată de incendiu nu va putea fi funcțională până nu va fi implementat acest proiect de detecție și semnalizare la incendiu. Din punctul meu de vedere, în momentul de față este o mare realizare. Primarul, în fiecare luni dimineața este prezent la Spitalul de Boli Infecțioase pentru a vorbi cu noi”, a precizat Cambrea.

Totodată, reprezentanții Primăriei municipiului Constanța au răspuns întrebărilor Focus Press legate de când se va relua activitatea la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța.

„În ceea ce privește spitalul, la acest moment se efectuează expertize pentru a releva măsurile ce trebuie luate pentru a deschide în siguranță și în etape activități în spital. În paralel se lucrează la ce este deja evident că trebuie făcut și anume degajarea resturilor incendiului, desfacerea pereților afectați, lucrări de refacere, zidărie și zugrăvit”, transmit reprezentanții Primăriei Constanța.

Loredana MIHAI

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.