Carantinat la Flora: “Am primit 7 zile din 7 cartofi. Nu e normal să fim umiliţi în halul ăsta, nu am vrut eu să fiu aici”

0
3817

Aproximativ 500 de persoane se mai află, în prezent, în carantină la Hotelul Flora din Mamaia. Pe data de 9 aprilie, comisarii Comisariatului pentru Protecţia Consumatorului au dat curs unor sesizări venite din partea unora dintre carantinaţi, referitoare la mâncarea servită în unitatea hotelieră. Situaţia a stârnit reacţii precum: „Oamenii ăia nu sunt acolo în concediu”; „Mănâncă pe banii statului”; „S-a plâns o femeie că nu era bine fiert orezul, pariu că habar n-are să gătească?”. Însă, indiferent de aceste comentarii, nimeni nu are voie să-şi trateze aşa semenii. Spunem asta pentru că, în urma controlului comisarii de la Protecţia Consumatorului au descoperit că orezul nefiert este ultima problemă a firmei care livra mâncarea!

Astfel, în urma controlului la agentul economic SC Black Wave Center SRL (firma care asigură mâncarea pentru carantinaţi), comisarii au descoperit, printre altele: „materii prime (mozzarella, bacon afumat, șuncă țărănească, cotlet de porc, file butterfish, carne de porc tocată, mici, mușchi vită) cu data limită de consum depășită; materii prime (cotlet de porc, pește și file de pește, carne de porc tocată, carne de pui, burgeri, perișoare fierte, cremvurști fierți, resturi de ceafă preparată) cărora le-a fost schimbată starea termică, din produs refrigerat și din produs fiert în produs congelat; produse alimentare ṣi preparate culinare (cartofi prăjiți, pulpă de pui gătită, cașcaval pane, carne de pui feliată și condimentată, ciuperci feliate, carne de porc feliată, supă, preparate din carne feliate și ambalate în punguță transparentă, orez prefiert) fără informaţii privind încadrarea în termenul de valabilitate/data limită de consum, de asemenea  nu exista o evidenţă privind trasabilitatea produselor; zona de asamblare/finalizare a pachetelor alimentare era improvizată, fără condiții care să permită păstrarea mesei calde la o temperatură de minimum 60 grade Celsius, preparatele alimentare fiind ținute în vase de inox, pe un cărucior mobil”.

După verificare, una dintre persoanele carantinate ne-a declarat că nimic nu s-a schimbat, în sensul că: „Mâncarea este la fel de proastă!”. Din fericire, persoana în cauză şi copilul acesteia au părăsit în week-end carantina, după 14 zile. În schimb, o altă persoană aflată la Flora a trimis pe adresa Focus Press o serie de imagini: „Am fotografiat timp de 7 zile mâncarea primită, care pe lângă faptul că e proastă, este compusă din: ciorbă plină de paste şi cam atât în fiecare zi, iar felul doi: carne şi cartofi. Carnea este ba fiartă, ba prăjită, ba pe grătar. Cartofii sunt ba piure, ba prăjiţi în diferite forme. Să îţi dea carne şi cartofi 7 zile din 7… chiar suntem bătaie de joc! Nu am vrut să fim aici, nu este vina noastră că suntem aici. Eu nu sunt una din persoanele care a fugit de acasă, că nu am respectat izolarea. Nu sunt nici infractor. Sunt persoană revenită din afară, unde am fost cu serviciul. Nu sunt diaspora şi în nici un fel cum văd că jignesc unii pe Facebook. Pur şi simplu asta este situaţia cu pandemia, astea sunt măsurile de prevenţie. Se comentează că mănânc pe banii statului? Perfect, nu e nevoie. Să mă lase să îmi comand mâncare! Dar nu e voie aşa ceva. Nu cred că e normal să fiu umilit în halul ăsta. Umilitoare au fost şi condiţiile în care ne-au adus aici şi cum s-au purtat cu noi cei care ne-au adus aici. Cu tot respectul pentru autorităţi, dar suntem oameni, nu animale”, a transmis M.C.

A.C.

Citeşte şi:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.