Reacţie după controlul care a demonstrat că mâncarea servită carantinaţilor de la hotel Flora era expirată: “Credeţi că s-a schimbat ceva? E la fel de proastă”

0
829

Comisarii din cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Constanța au efectuat în data de 9 aprilie o acțiune de control operativ la agentul economic S.C. Black Wave Center SRL., ca urmare a informațiilor apărute în mass-media, privind serviciile de alimentație publică prestate pentru persoanele aflate în carantină, la Hotelul Flora din stațiunea Mamaia. În cadrul acțiunii de control au fost constatate maimulte abateri, cum ar fi: materii prime (mozzarella, bacon afumat, șuncă țărănească, cotlet de porc, file butterfish, carne de porc tocată, mici, mușchi vită) cu data limită de consum depășită; materii prime (cotlet de porc, pește și file de pește, carne de porc tocată, carne de pui, burgeri, perișoare fierte, cremvurști fierți, resturi de ceafă preparată) cărora le-a fost schimbată starea termică, din produs refrigerat și din produs fiert în produs congelat; produse alimentare ṣi preparate culinare (cartofi prăjiți, pulpă de pui gătită, cașcaval pane, carne de pui feliată și condimentată, ciuperci feliate, carne de porc feliată, supă, preparate din carne feliate și ambalate în punguță transparentă, orez prefiert) fără informaţii privind încadrarea în termenul de valabilitate/data limită de consum, de asemenea  nu exista o evidenţă privind trasabilitatea produselor etc. Lista nu se opreşte aici, iar concluzia este că repatriaţilor li se servea mâncare expirată şi depozitată în condiţii neconforme!

Reamintim că, iniţial, sesizările celor care stau în carantină la Flora au fost comentate ca fiind „fiţe” ale unor persoane care „mănâncă pe banii noştri, ai statului”. Chiar şi aşa… cine ne dă dreptul să considerăm că „merită” alimente alterate?

Revenind la controlul care a demonstrat că plângerile carantinaţilor erau justificate, în cursul zilei de miercuri, 15 aprilie, imediat după comunicatul CJPC, Focus Press a contactat-o pe una dintre femeile care s-au plâns de mâncarea servită la Flora. Declaraţia ei a fost: „Şi dacă au făcut control, credeţi că s-a rezolvat ceva? Mâncarea este la fel de proastă”.

Citeşte şi:

A.C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.