Casa Apulum, din Satul de Vacanță, a câștigat procesul cu Municipalitatea. Judecătorii obligă Primăria să elibereze autorizația de funcționare

0
1222
Casa Apulum. FOTO: Facebook

După respingerea acțiunii înaintată de reprezentanții societății care deține Hanul Satului, din Satul de Vacanță, o altă societate, cu activitate în aceeași zonă, a avut câștig de cauză într-o speță similară.

Săptămâna trecută, judecătorii Tribunalului Constanța au respins acțiunea prin care reprezentanții Restaurantului Hanul Satului au cerut obligarea Primăriei Constanța în vederea eliberării autorizației de funcționare. Într-un caz identic, și societatea Apulum MAV SRL a cerut același lucru, în luna mai a acestui an.

După circa jumătate de an de la înregistrarea cererii, instanța de fond admis acțiunea, pe data de 28 noiembrie:

Respinge cererea de chemare în judecată formulată de reclamanta APULUM M.A.V. SRL în contradictoriu cu pârâtele Primăria Municipiului Constanța şi UAT Municipiul Constanța, ca fiind formulată împotriva unor persoane lipsite de calitate procesuală pasivă. Admite cererea de chemare în judecată formulată de reclamanta APULUM M.A.V. SRL în contradictoriu cu pârâtul Primarul Municipiului Constanța. Obligă pârâtul Primarul Municipiului Constanţa să elibereze reclamantei viza anuală pe anul 2022 pentru autorizaţia de funcţionare nr. 70/09.03.2018, pentru structuri de primire turistice, tip complex hotelier Apulum, «restaurant/terasă», respectiv «pensiune» situat în Sat Vacanţă, judeţul Constanţa. Ia act că reclamanta solicită cheltuieli de judecată pe cale separată. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Cererea de recurs va depune la Tribunalul Constanţa – Secţia de contencios administrativ şi fiscal, sub sancţiunea nulităţii cererii. Pronunţată astăzi, 28.11.2022, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei“, potrivit încheierii de ședință.

Așa cum am mai arătat, Primăria Constanța nu le-a emis autorizații de funcționare, pentru anul în curs, tuturor deținătorilor de terase și restaurante din Satul de Vacanță, pe motiv că agenții economici vizați nu au un contract de superficie cu titlu oneros pentru terenurile aferente tuturor acestor restaurante, pensiuni, terase și alte active, în timp ce agenții economici susțin că terenurile respective sunt domeniu privat.

Așa cum s-a discutat și într-o conferință de presă pe aceeași temă, reprezentanții societăților vizate s-au adresat și Parchetului, într-o cauză penală.

 Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.