Nicușor Constantinescu vrea un regim mai blând de executare a închisorii

2
769

Nicușor Constantinescu, fostul șef al Consiliului Județean Constanța, se luptă, în instanță, pentru un regim mai blând de executare a pedepsei privative de libertate. Astfel, el a depus contestație împotriva deciziei din data de 16.11.2022, dată de Comisia din cadrul Penitenciarului Poarta Albă, care nu i-a fost favorabilă.

Termenul a fost stabilit pentru data de 7.12.2022, ora 9.00, la Judecătoria Medgidia.

Precizăm că, în 2021, regimul i-a fost stabilit, de către Comisia din cadrul Penitenciarului, ca fiind semideschis. Atunci, Penitenciarul Poarta Albă a depus contestație, însă i-a fost respinsă, decizia rămânând definitivă.

Persoana condamnată execută o pedeapsă de 7 ani și 4 luni, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, aplicată prin sentinţa penală a Curții de Apel Constanța, executarea acesteia începând la data de 20.05.2016. Din pedeapsa de executat se scad 492 zile, ca urmare a arestului preventiv. La data de 27.04.2021, situaţia persoanei condamnate a fost analizată de către Comisia pentru stabilirea, individualizarea şi schimbarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate din cadrul Penitenciarului Constanţa – Poarta Albă, ca urmare a săvârșirii unei abateri disciplinare foarte grave, analiză în urma căreia s-a decis repartizarea condamnatului în regimul semideschis. Analizându-se conduita referitor la persoana condamnată, se constată că, de la începutul executării pedepsei, persoana condamnată a fost recompensată de nouă ori, a fost sancţionată disciplinar definitiv de şapte ori şi a obţinut zero zile câştig. Nu este semnalat cu grad de risc. În prezent, nu munceşte. A fost repartizat să execute pedeapsa în regim deschis începând cu 06.04.2021“, potrivit deciziei instanței din data de 24.06.2021.

Precizăm că Nicușor Constantinescu se află în penitenciar din 2016, el fiind condamnat în mai multe dosare.

Și, din câte se pare, viața în închisoare îi dă mari bătăi de cap, având în vedere că a fost sancționat de şapte ori. Nu trebuie omis faptul că, totuși, a fost recompensat de nouă ori. Aceasta era situația în 2021.

Spre exemplu, în data de 13.11.2020, a fost sancționat pentru deținerea unei mașini de tuns cu încărcător, despre care a afirmat că a primit-o în schimbul unor țigări, de la un alt deținut, ceea ce constituire o abatere disciplinară foarte gravă, care a rămas definitivă la data de 21.04.2021.

Acum rămâne de văzut dacă se va alege cu un regim de executare a pedepsei și mai blând, cum ar fi cel deschis.

Liliana BELCIUG

Citește și:

2 COMENTARII

  1. PSD partidul hoților puși pe funcții de politic, pentru a se îmbogăți rapid din furat.Ca Badalau sunt multe exemple care trebuiesc să dispară din fruntea țării de la conducere și distrusă de ei.Justitia să-și facă treaba și să ne scape de hoții țării.Frumoasa și bogată țara avem ,dar este sărăcită de prăduitorii puși intenționaț la putere !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.