Se îngroașă numărul militarilor vizați în dosarul de la Baza Mihail Kogălniceanu! Avocat: Nu există probe!

0
2942
Baza Mihail Kogălniceanu. Foto cu rol ilustrativ

Oamenii legii continuă cercetările în dosarul furtului de combustibil de la Baza Militară Mihail Kogălniceanu. Potrivit informațiilor noastre, un alt militar a ajuns în arest, de această dată decizia fiind luată de instanțele din București. Însă, potrivit avocatului Alexandru Niță, care reprezintă o parte a apărării, în cauză nu ar exista probe, acesta susținând că, la percheziții, a fost găsită o cantitate de 60 de litri de combustibil.

Așa cum am susținut și în concluziile de la măsura preventivă, precizez că nu există probe. La percheziții au fost găsiți 60 de litri de combustibil, și nu la domiciliile celor acuzați, în condițiile în care se vorbește de cantități fabuloase de kerosen. Cum este posibil așa ceva?“, a spus, pentru Focus Press, avocatul Alexandru Niță, care consideră că se face atâta vâlvă tocmai pentru că Armata americană a făcut plângere.

Însă, iată că ancheta continuă și, potrivit informațiilor noastre, un alt militar a ajuns în arest, masura fiind dispusă de instanțele din București.

Amintim că opt cadre militare au fost reținute în urma celor 50 de percheziții efectuate marți, 15 noiembrie a.c., în dosarul coordonat de Parchetul Militar București. La mijloc este vorba de furt de combustibil din cadrul Bazei Militare Mihail Kogălniceanu, însă, potrivit informațiilor noastre, speța este mult mai amplă, la mijloc fiind vorba și de fapte de delapidare, dar și de tăinuire.

Potrivit informațiilor noastre, marți, 15 noiembrie a.c., au avut loc 50 de percheziții în Constanța și Ialomița, într-un dosar ce vizează, în principal, furtul de combustibil din Baza Militară Mihail Kogălniceanu, destinat aeronavelor de luptă. Ar fi vorba de 7 tone de combustibil, însă există indicii că ar fi mult mai mare cantitatea, motiv pentru care cercetările continuă.

Descinderile au avut loc atât la domiciliile unor militari, cât și la Baza Militară Mihail Kogălniceanu, dar și în alte zone unde ar fi fost indicii că se află bunul sustras.

Așa cum este precizat mai sus, se pare că procurorii efectuează cercetări și pentru alte fapte, precum delapidare și tăinuire.

Opt cadre militare au fost reținute și apoi arestate preventiv. Este vorba despre p.t. maj. Alecsandru Marin, sg.maj. Dolofan Marius Bogdan, cpt.Gherasim Andrei, civ. Cornel Florin Boboc, cap. Menabit Ervin, mil. Ardelean Mircea, cap. Teslaru Gheorghe și sg.maj. Meca Victoraș.

Inculpații au depus contestație, dar le-a fost respinsă.

Cercetările continuă.

Liliana BELCIUG

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.