Casa de Cultură din Hârșova va fi modernizată

0
160

Administrația locală din Hârșova a inițiat o licitație publică pentru achiziția execuției lucrări și furnizare dotări pentru obiectivul „Modernizare si dotare Casa de Cultură orașul Hârșova, județul Constanța”. Scopul proiectului vizează îmbunătăţirea şi revitalizarea mediului urban din Hârşova în scopul creării şi menţinerii unui cadru general favorabil dezvoltării economico-sociale durabile.

Avandu-se în vedere faptul că la ora actuală pe raza orașului Hârșova nu exista opțiuni altemative care să permită desfășurarea activităților socio-culturale, este necesară modernizarea și dotarea Casei de Cultură existente. Oportunitatea modernizării Casei de Cultura rezidă din faptul ca administrația locală trebuie să creeze conditii optime pentru îmbunătățirea vieții socio-culturale a tuturor locuitorilor de pe raza orașului Harsova. Investiția presupune lucrări de terasamente, lucrări de construcții, lucrări de izolații, lucrări sanitare, termice, electrice, lucrări la instalațiile de încălzire și lucrări privind securitatea la incendiu. Valoarea totală estimată fără TVA este de 717.205,95 de lei.

Această investiție va aduce mai multe beneficii, printre care: creșterea accesului populației orașului Hârșova la informație, educație, cultură și coeziune socială, în condiții adecvate desfășurării acestor activitati; asigurarea condițiilor necesare de pregătire suplimentară a tinerei generații, pentru o dezvoltare durabilă; creșterea gradului de asigurarea a egalității de șanse în formarea si dezvoltarea locuitorilor din mediul mic urban, față de locuitorii marilor centre urbane.

De asemenea, un alt beneficiu este posibilitatea dezvoltării unor activități cultural-educative (grupuri folclorice, taraf, cercuri de ceramică, etc), sau a unor activități sociale specifice vârstnicilor, a egalității de șansă cu accent pe petrecerea timpului liber, activitati de interes comunitar, prevenirea abandonului școlar, campanii umanitare pentru sprijinirea familiilor cu probleme sociale cu prilejul diferitelor sărbători.

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.