Operatorii din Mamaia vor să exploateze noile plaje de urgență

0
809
sursa foto: Facebook/ Bogdan Bola

Reprezentanții Asociației Patronale RESTO s-a întâlnit miercuri, 7 aprilie a.c., cu cei ai Administrației Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral, pentru clarificarea situației plajelor pe care se desfășoară lucrări de reducere a eroziunii costiere, dar și a suprafețelor de nisip nou-create.

Plajele din Mamaia vor fi predate operatorilor care le-au închiriat abia la 1 iulie a.c., așa cum am menționat și într-un articol anterior. Acest fapt a fost reconfirmat de către reprezentanții Administrației Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral miercuri, 7 aprilie a.c., care s-au întâlnit cu cei ai Asociației Patronale RESTO.

Plajele neafectate de lucrările de reducere a eroziunii costiere vor fi predate în această lună.

Conducerea RESTO a solicitat A.B.A.D.L. ca și noile suprafețe de nisip apărute în urma lucrărilor, în stațiune, să fie predate urgent, spre exploatare, susținând că acestea trebuie amenajate la standarde europene, pe placul turiștilor.

„Mulțumim A.B.A.D.L. pentru deschiderea la dialog și sprijinul promis în demersurile pe care RESTO le va derula către Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și către alte instituții abilitate. Din păcate, data predării către operatori a plajelor supuse extinderii rămâne 1 iulie, pentru acest sezon, în schimb suprafețele de plajă neafectate de programul de lărgire a zonei costiere se vor preda în cursul acestei luni.

Pentru ca operatorii de plajă să poată să exploateze suprafețele de plajă nou-apărute, în fața lor, astfel încât să poată acorda facilitățile de plajă așteptate de turiști, RESTO va solicita ministerelor de resort acordarea unei excepții pentru perioada de contract rămasă în derulare. Vrem să putem oferi servicii și pe aceste plaje.

Vom face acest demers în regim de urgență și ne așteptăm ca Guvernul României să înțeleagă că este imperios să reglementăm și să organizam plajele la standarde europene și conform așteptărilor de vacanță ale turiștilor. Plaja este componentă esențială în pachetul de servicii turistice, într-o destinație marină“, a transmis Roberto Tortora, vicepreședinte RESTO, președinte Comisia Plaje si Beach Baruri din cadrul asociației.

Vă reamintim că și chiriile pentru plajele din Mamaia vor fi micșorate cu sumele corespunzătoare perioadei în care acestea nu pot fi exploatate de către operatori.

Vicepreședintele RESTO a menționat și că s-a solicitat A.B.A.D.L. să clarifice, împreună cu Primăria Constanța, situația plajelor din Zona Faleză Nord, care nu sunt încă reglementate, pentru ca pe acestea să poată fi amplasate containere sau structuri modulare, în care să funcționeze beach baruri.

„În numele operatorilor de plajă, asigurăm turiștii care vor alege o vacanță pe litoralul românesc în acest an, că vom face toate demersurile și pregătirile pentru a oferi facilitățile și serviciile turistice așteptate, indiferent de blocajele și întârzierile apărute.

În timp ce Grecia, Bulgaria, Turcia și alte țări și-au anunțat deja strategiile și condițiile de derulare a vacanțelor în acest sezon, Asociația RESTO face toate demersurile și acțiunile necesare pentru a convinge Guvernul României și autoritățile locale să acorde prioritatea cuvenită industriei ospitalității din România, pentru a putea atrage turiști și vizitatori către litoralul românesc și pentru a putea susține industria HORECA locală și națională“, a transmis și Corina Martin, președintele onorific al RESTO.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.