Câţi bani vrea să ia City Park Mall de la Primăria Constanţa

0
1014

În luna aprilie a.c. a expirat contractul încheiat de Primăria Constanța, în 2013, pentru închirierea a trei spații în City Park Mall. Consiliul Local a votat o hotărâre pentru constituirea unei comisii pentru renegocierea chiriei, la propunerea primarului Vergil Chițac.

Primarul Vergil Chițac a solicitat consilierilor locali aprobarea unui proiect de hotărâre privind constituirea unei comisii pentru renegocierea chiriei spațiului folosit de Primărie, cu destinația de sediu administrativ, în City Park Mall. Vineri, 26 martie a.c., aceștia au aprobat, în unanimitate, proiectul, comisia fiind formată din viceprimarul Ionuț Rusu (președinte), Mirela Zaharia (reprezentant Direcția Financiară), Luminița Beca (reprezentant Compartiment contracte, avizări și legile Proprietății), Raluca Tifu (reprezentant Direcția tehnic administrativ, secretar fără drept de vot), Mirela Cetean (reprezentant Compartimentul contracte, avizări și legile Proprietății, supleant) și doi consilieri locali: Cristian Mihăilescu (P.S.D.) și viceprimarul Florin Cocargeanu (U.S.R.-P.L.U.S.).

Așa cum precizam într-un articol anterior, Constanța Shopping City S.R.L., firma care administrează City Park Mall, a transmis o ofertă către Primărie, pentru prelungirea duratei contractului de închiriere, dar aceasta nu a fost publicată pe site-ul Municipalității, odată cu proiectul de hotărâre. Și nici până în prezent.

Iar Biroul de presă nu a răspuns până acum solicitării noastre de a ne transmite oferta primită de la Constanța Shopping City S.R.L.

Ni s-a precizat, însă, că deocamdată Comisia înființată la sfârșitul lunii martie a.c. nu s-a întâlnit cu reprezentanții mall-ului din Parcul Tăbăcărie, deoarece s-a așteptat avizul de legalitate al Prefecturii Constanța și încheierea perioadei în care hotărârea de Consiliu Local putea fi atacată. Așa că acum se va trimite o adresă către Constanța Shopping City S.R.L., pentru a se stabili o ședință de renegociere.

În plus, ni s-a răspuns că firma care administrează mall-ul dorește prelungirea contractului de închiriere pentru încă trei ani și majorarea chiriei cu 2 euro/mp. Iar Primăria nu dorește decât prelungirea pentru un an și micșorarea prețului de închiriere a celor trei spații din City Park.

Cât se plătește, în acest moment, din bugetul local pentru acest lucru, nu știm, căci deși contractul din 2013 este afișat pe site-ul Primăriei Constanța, nu sunt prezentate și toate actele adiționale încheiate ulterior. Sunt accesibile doar două dintre ele, lipsesc cel puțin altele patru. Spunem cel puțin deoarece, în 2017, a fost semnat un astfel de act, în care se specifică faptul că chiria totală se renegociază anual de către părți, iar pe site nu există niciun document în care să se specifice rezultatul fiecărei renegocieri din 2017 până acum. În 2013 aceasta era de 13,5 euro/mp/lună, fără T.V.A.

Valentin ISPAS

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.