Unul dintre scafandrii decedaţi la Eforie era profesor în cadrul Universităţii Alexandru Ioan Cuza de la Iaşi

0
3047
Adrian-Ştefan-Strungaru

Militarii ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină vineri, 9 aprilie, a.c., în jurul orelor 14.20, în Eforie Nord pentru a salva doi scafandri. Din nefericire, ambii au murit. Potrivit unor date preliminarii, motivul tragediei ar fi o eroare în ceea ce privește încărcarea buteliilor de aer.

Potrivit vremeanoua.ro, una din victime era un bărbat, în vârsta de 32 de ani, din Iași, biolog marin şi profesor în cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza“ din Iași. Tânărul din Iaşi se numea Ștefan-Adrian Strungaru şi era asistent de cercetare științifică în ecotoxicologie (ecotoxicolog) în cadrul Universității “Alexandru Ioan Cuza”, Facultatea de Biologie, Laboratorul de Lucrări practice de Hidrobiologie.

Tânărul a fost elev al Liceului „Negruzzi” din Iaşi, în 2011 fiind absolvent al Facultăţii de Biologie şi şef de promoţie, examenul pentru diploma de licenţă fiind obţinut cu 10. El avea trei brevete internationale de scafandru.

Adrian Ştefan Strungaru a fost unul dintre cei mai buni ecotoxicologi din lume. Lucra pentru o firmă privată. Nu era implicat într-un proiect al UAIC Iaşi sau al staţiunii Agigea. Acesta a fost contractat pentru un proiect legat de ceea ce înseamnă nisiparea plajelor, mai exact extinderea acestora, mai notează vremeanoua.ro.

Mai multe detalii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.