Caz inedit. Au călătorit cu șarpele pe parbriz de la Medgidia la Constanța

0
18102

Înmulțirea șerpilor este o realitate de care nici județul Constanța nu a scăpat. Mai multe persoane din Constanța, dar și turiști veniți pe litoral, au cerut ajutor Asociației Chinologice “Hoby” din Constanța după ce au avut aceeași problemă: un șarpe le-a intrat în autoturism sau în casă!

Călătorie de neuitat! De asta a avut parte un cuplu, după ce un şarpe le-a ieşit de sub capotă şi a început să se târască pe parbriz. Deşi s-a speriat teribil, șoferul a reuşit să se calmeze şi a continuat călătoria de la Medgidia până la Constanța cu reptila pe parbriz. Ulterior, șarpele s-a cuibărit sub aripa autoturismului şi nu s-a lăsat înlăturată prea uşor. “Zilele acestea am fost la multe intervenții cu șerpi. Sunt mulți crescători neautorizați de vipere și dacă scapă una sunt nevoit să merg să le scot și apoi să le dau drumul pe câmp. Sunt suprasolicitat. M-am ales în mod gratuit și cu înjurături. Cel care sună crede că eu sunt salariat. Mă sună ca să vin repede să îi scot vipera sau șarpele din mașină sau din casă. Le explic oamenilor că sunt voluntar. Ultima intervenție am avut-o marți, în zona Delfinariu, însă nu s-a finalizat cu capturarea acelui șarpe. O doamnă doctor a venit cu el din Medgidia în Constanța. Șarpele de la Medgidia până la Constanța a ieșit pe la ștergătoarele mașinii și s-a întins pe tot parbrizul cald și a stat acolo până când au ajuns casă. Șoferul a fost extrem de curajos. Altă persoană cred că făcea un accident. Șarpele s-a retras în zona aripii văzând că este amenințat. Ar fi însemnat să desfacem motorul mașinii să scoatem șarpele. Până la urmă a rămas ca proprietarul mașinii să lase autoturismul parcat într-o zonă cu verdeață. I-am spus că există șanse ca șarpele să plece, pentru că nu are mâncare. Șarpele pleacă dacă motorul mașinii se răcește”, a declarat, pentru Focus Press, Zeadin Murat, reprezentantul Asociației Chinologice “Hoby” din Constanța.

Turiști din Ialomița, pățanie în Constanța: au plecat cu șarpele acasă!

Un alt caz a fost înregistrat săptămâna trecută  în zona Satului de Vacanță. “Secția 1 de Poliție ne-a solicitat săptămâna trecută să intervenim în zona Satului de Vacanță, pentru niște turiști veniți din Ialomița. Nu se știe dacă au venit cu șarpele în mașină din Ialomița până la Constanța, dar am fost acolo cu un echipaj. Am văzut șarpele, însă până să-l prind s-a retras în aripa mașinii și apoi în scut. Ne-am dus la un service auto, să ridice mașina. Cei de la service auto au cerut 1.000 de lei pentru a desface scutul. Turistul s-a lăsat păgubaș. I-am spus că șarpele nu are cum să urce în mașină și turiștii au plecat înapoi cu el în Ialomița”, susține Zeadin Murat. Alte cazuri au fost semnalate în Valu lui Traian și în Cumpăna. Oamenii au sesizat că s-au trezit cu reptilele în casă.

Cum ne comportăm în cazul în care ne trezim cu șarpele în mașină sau în casă?

Oficialul Asociației Chinologice “Hoby” spune că anul acesta au fost mai puține cazuri semnalate ca în 2019. Motivul? “Unii preferă să ia toporul sau cuțitul și să taie șarpele respectiv, fără să sune la 112. În cazul în care descoperiți un șarpe în mașină sau în casă este important să nu-l agresați, să-i lăsați o cale de scăpare. Dacă șarpele se bagă sub chiuvetă, lăsați-l în pace. Anunțați la 112. Noi ne deplasăm în scurt timp și îl extragem de acolo și îi dăm drumul acolo unde este locul lui, în natură. El va mușca dacă se simte amenințat, înghesuit undeva. Aceștia sunt pașii de urmat“, ne-a îndemnat Zeadin Murat.

Alexandra VASILE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.