Trotinete electrice BOLT, la Constanța: unii utilizatori le lasă de izbeliște prin cartiere

1
2768
Trotineta Bolt abandonata la MC, Delfinariu, sursa foto: Parchez ca un bou /Facebook

Programul trotinetelor electrice ”Bolt” a ajuns și la Constanța, fiind al treilea oraș după București și Cluj-Napoca. Vorbim despre platforma europeană de trotinete electrice, care închirierea acestora, contra unei sume modice; la dispoziţia utilizatorilor se află peste 1.000 de trotinete electrice.

Deblocarea trotinetelor Bolt costă 2 lei, iar prețul curselor este de la 0,6 lei pe minut. Rezervarea și pauza sunt tarifate cu 0,5 lei/minut.

Cei ce doresc să utilizeze aceste trotinete pot rezerva pentru maximum 10 minute. Astfel, Bolt recomandă utilizatorilor să acceseze ”Modul începător” atunci când folosesc o asemenea trotinetă electrică pentru prima dată și să parcurgă setul de recomandări și măsuri de siguranță din aplicație.

În plus, ei trebuie să se asigure că țin cont de limita de vârstă minimă necesară (16 ani) pentru utilizarea trotinetelor electrice, că dezinfectează mânerele acestora înainte de utilizare și că poartă cască de protecție. Totodată, acestea trebuie să fie folosite de un singur pasager per cursă, fiind interzis accesul a doi sau mai mulți utilizatori pe o trotinetă.

Doar că, la Constanţa, lipsa educației și a bunului simț îşi spune cuvântul în cazul anumitor utilizatori: trotinetele sunt lăsate de izbeliște, după cum semnalează cetăţenii în mediul online. Exemplu: o trotinetă a fost lăsată abandonată în zona Delfinariu.

Revenind la programul Bolt, trotinetele sunt foarte ușor de folosit, rapide și ecologice. Fiind electrice, sunt o soluție optimă și sigură pentru cei care caută o variantă rapidă de a parcurge distanțe scurte, fără a apela la mijloacele publice de transport. Trotinetele Bolt ating o viteză maximă de 25 km / h și pot merge până la 40 km cu un ciclu de încărcare, însă autonomia reală depinde de utilizare.

Pentru a folosi trotinetele, constănțenii trebuie să instaleze aplicația de ride-hailing Bolt, pe care o pot descărca de pe Google Play sau Apple Store, iar în prezent acestea sunt sunt disponibile în Portugalia, Spania, Suedia, Norvegia, România, Polonia, Slovacia, Cehia, Estonia, Letonia și Lituania.

Loredana MIHAI

1 COMENTARIU

  1. Intrebare rapida: Sunteti constienti ca trotinetele sunt menite sa le lasi unde apuci atata timp cat se incardreaza in harta pe care ti-o pun chiar cei de la BOLT la dispozitie in aplicatie, iar in cazul in care parchezi in afara zonelor permise esti amendat automat cu 150 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.