PUZ pentru reconfigurarea zonei Butoaie din Mamaia. Se va construi un nou hotel, iar constănțenii își pot exprima opinia

0
1925
Șantier în stațiunea Mamaia. FOTO Focus Press

Un nou PUZ în stațiunea Mamaia. Este vorba despre zona Alcor – Estival, o zonă delimitată de alei carosabile și pietonale, platforme. În acest loc urmează să se ridice un hotel, dar pentru acest lucru trebuie stabilit regimul de înălțime, având în vedere că potrivit actualului plan urbanistic al stațiunii în zona menționată construcțiile nu trebuie să depășească patru etaje.

Activitatea de construire în zona studiată se va desfășura în cadrul următoarelor principale categorii: construirea pe teren liber și extinderea sau modernizarea construcțiilor existente. Autorizarea acestor categorii de construcții și amenajări urmează să se supună procedurilor legale și regulamentului aferent PUZ. În cazul în care terenurile se vor dezmembra și parcelele obținute nu vor avea acces direct din circulațiile publice, se vor întocmi PUD sau PUZ, după caz.

Planul va reglementa terenul în vederea construirii unui imobil cu funcțiuni turistice sau de locuire, stabilind indicatorii urbanistici, regimul de înălțime, retragerile construcțiilor față de vecinătăți, precum și modul de integrare funcțională și volumetrică în peisajul construit al stațiunii Mamaia.

Publicul este invitat să transmită observații asupra documentelor disponibile pe site-ul Primăriei Municipiului Constanța, până la data de 15.09.2020, pe adresa primărie@primaria-constanta.ro. Biroul Strategii și Planificare Urbană va colecta și transmite elaboratorului/inițiatorului eventualele observații formulate. Inițiatorul/elaboratorul argumentează (ne)preluarea acestora. Răspunsul la observațiile transmise în scris va fi comunicat de Primăria Municipiului Constanța.

Mihaela GIUGLEA

Citeşte şi:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.