Constanţa NU reciclează: gradul de reciclare în zonele municipale, în 2019, a fost de 5,22% din totalul deşeurilor

0
114

Colegiul Prefectural a fost convocat miercuri, 26 august, pe ordinea de zi figurând trei puncte: stadiul pregătirilor pentru noul an școlar, progresele consemnate în gestionarea deșeurilor la nivelul localităților din județ și rezultatele implementării programului POAD.

La primul punct, reprezentanții ISJ Constanța au prezentat situația la zi, rezultând că aproape toate unitățile de învățământ (453 din 463) au autorizație de funcționare sanitară. “De asemenea, pentru 300 dintre ele au încheiate acorduri de pază și protecție. Aceste unități care încă nu au toate normele puse la punct sunt în curs de obținere a avizelor necesare, iar reprezentanții ISJ Constanța ne-au declarat că sunt pregătiți pentru demararea noului an școlar”, au precizat reprezentanţii Prefecturii Constanţa.

Un alt punct pe ordinea de zi: Agenția pentru Protecția Mediului a prezentat un raport de colectare a deșeurilor pe anul 2019, care arată că gradul de colectare în mediul urban este la nivel de 100%. Pe de altă parte, gradul de reciclare în zonele municipale, în 2019, a fost de 5,22% din totalul deșeurilor, un capitol la care mai este mult de lucrat.

Referitor la programul POAD, coordonat de Instituția Prefectului , cei peste 21.000 de beneficiari au primit pachetele cu produse de igienă și produse alimentare. Împărțirea ajutoarelor venite de la Uniunea Europeană a fost finalizată pe 20 august, în condițiile în care termenul impus a fost 2 septembrie.

M.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.