Cazul doctoriţei care a murit la spitalul Heka: nu este clar dacă avea contract de muncă

0
4455

Un eveniment nefericit a avut loc în cursul zilei duminică, 25 martie, a.c, la spitalul privat Heka din municipiul Constanța. Loredana Chircu, medic specialist în medicină internă, în vârstă de 38 de ani, a fost găsită moartă în camera sa de odihnă. După ce polițiștii au fost la fața locului a venit rândul celor de la Inspectoratul Teritorial de Muncă să investigheze.

Potrivit reprezentanților ITM Constanța un inspector este delegate pentru cercetarea evenimentului, iar în baza constatărilor efectuate de acesta, declaratiilor martorilor și a documentelor preluate de la societate vor fi stabilite împrejurările și cauzele care au condus la producerea evenimentului precum și reglementările legale încălcate și pe cale de consecință răspunderile și măsurile ce se impun a fi luate pentru prevenirea altor cazuri similare.

Inspectorul șef adjunct al ITM Constanța, Marian Becheanu, a precizat că în aceste momente se fac cercetări pentru a se stabili care este cadrul legal prin care medicul presta servicii la unitatea medical din zona ICIL.

O colegă de-a mea face verificări la fața locului. Face verificări să vedem în primul rând care este statutul domnei doctor, pentru că încă nu este foarte clar. Am înțeles că cei de la spitalul Heka aveau un contract pe persoană juridică cu femeia respectivă. Prima dată trebuie să lămurim acest lucru și apoi să vedem. Dacă era un angajament între spital și medic vorbim despre un eveniment produs la spitalul Heka, iar dacă nu, înseamnă că s-a produs la angajatorul persoană juridică. Deci trebuie făcute verficări pentru a vedea legalitatea acestor documente”, a precizat Marian Becheanu.

Potrivit unor surse, femeia s-ar fi sinucis în camera de gardă de la Heka. Ea lucra şi la Spitalul Judeţean Constanţa, iar în ultima perioadă avea o stare depresivă, însă nu a lăsat vreun bilet de adio. Totodată, polițiștii au transmis că pe trupul neînsuflețit nu au fost constatate urme vizibile de violență.

Mihaela GIUGLEA

Citeşte şi:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.