Ce spune directorul Școlii Gimnaziale Nr. 29 despre demisie. „Personal am simțit că cineva vrea să scape de mine”

1
1281

Directorul Școlii Gimnaziale Nr. 29 „Mihai Viteazul” a demisionat, în urma incidentului în care opt minori au fost amendați pentru că au stat în curtea școlii după orele de curs. Informația privind demisia acestuia a fost făcută publică în cursul zilei de luni, 5 octombrie, a.c., de către Sorin Mihai, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Constanța.

Directorul consideră că această reclamație are legătură strict cu persoana sa și susține că de-a lungul mandatului său au fost depuse mai multe plângeri, unele din ele nefondate.

Personal am simțit că cineva vrea să scape de mine și de aceea mi-am depus demisia. Este a nu știu câta reclamație care se face la diverse instituții și de aceea consider că este un act îndreptat împotriva mea. De exemplu, cât am fost în stare de urgență și eu și alte cadre didactice a trebuit să venim la școală pentru că se depusese o reclamație la Curtea de Conturi. Deci eu mi-am pus oamenii în pericol în acea perioadă pentru niște sesizări care nu au fost fundamentate, pentru că nu s-a descoperit nimic îneregulă”, a precizat Ion Ciorogaru, directorul unității de învățământ.

Inspectoratul Școlar Județean Constanța s-a autosesizat cu privire la incidentul petrecut la Școala Gimnazială Nr. 29 „Mihai Viteazul” Constanța și va demara o anchetă în acest caz.

Amintim că mai mulți minori, cu vârste cuprinde între 14 și 16 ani au fost sancționați de către polițiștii constănțeni, în cursul zilei de vineri, 2 octombrie a.c., pentru tulburarea liniștii publice. Aceștia se aflau în curtea Școlii 29 din municipiul Constanța, într-un grup de opt persoane, în jurul orei 20.00, ce încălcaseră deja norma de acces în incinta instituției școlare, programul unității de învățământ încheindu-se deja la acea oră. Astfel, urmare a sezizărilor făcute de localarii din zonă la fața locului locului s-au deplasat polițiștii locali care au acționat conform legii. Minorii au fost conduși la Secția 2 unde au fost sancționați, fiecare cu suma de 250 de lei.

În afară de punctul de vedere emis de IPJ Constanţa, menţionăm că şi Corpul de Control al ministrului de Interne Marcel Vela va veni la Constanţa pentru o verificare în acest caz.

M.G.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.