Vela trimite Corpul de Control la Constanţa, să verifice cum au fost duşi cu duba, la Secţia de Poliţie, mai mulţi minori care se jucau în curtea unei şcoli!

1
6458
foto cu rol ilustrativ

Mai mulți minori, cu vârste cuprinde între 14 și 16 ani au fost sancționați de către polițiștii constănțeni, în cursul zilei de vineri, 2 octombrie a.c., pentru tulburarea liniștii publice. Cazul, mai exact faptul că minorii au fost ridicaţi şi duşi cu duba la Secţia de Poliţie, unde au stat circa 2 ore, fără să fie prezenţi părinţii, a stârnit un val de critici.

Situaţia a fost explicată de poliţişti după cum urmează: “Pentru unitatea de învățământ la care faceți referire, precizăm faptul că, la nivelul Secției 2 Poliție au fost înregistrate 4 sesizări scrise și 5 telefonice, dintre care 3 prin apel 112, cu privire la faptul că se tulbură ordinea și liniștea publică a locuitorilor. În cursul zilei de 2 octombrie a.c., în jurul orei 20.20, polițiști din cadrul Secției 2 au identificat un grup de 8 tineri, cu vârste cuprinse între 14 și 16 ani, care se aflau în curtea instituției de învățământ, încălcând normele legale de acces. Polițiștiștii au procedat la înștiințarea tinerilor în cauză despre faptul că vor fi conduși la sediul poliției în vederea legitimării și luării măsurilor legale. Aceștia au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare de 250 de lei, fiecare, pentru pătrunderea, cu încălcarea normelor legale de acces, în incinta instituției de învățământ, fără a avea acordul școlii pentru folosirea terenului de sport după terminarea cursurilor. Totodată, polițiștii le-au reamintit acestora despre responsabilitatea privind respectarea măsurilor de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a se proteja pe ei înșiși, dar și pe toți cei din jurul lor.De asemena, conducerea I.P.J. Constanța a dispus verificari, prin structura de control intern, cu privire la modul în care au acționat polițiștii“, a transmis IPJ Constanţa, prin intermediul unui comunicat de presă.

Facem precizarea că incidentul a avut loc la Şcoala nr. 29 din municipiul Constanţa, iar unii dintre elevi fac sport de performanţă, iar alţii sunt olimpici.

Unul dintre părinţi a declarat, pentru Focus Press, că este anormal ce s-a întâmplat cu copilul său şi că acţiunea Poliţiei a fost una brutală şi abuzivă: “Copilul meu a terminat acolo şcoala. Într-adevăr, a intrat la liceu acum, dar a mers cu alţi copii de la şcoală, prieteni, să se joace. Unde să meargă dacă nu există locuri de joacă nu doar în Constanţa, ci în toată ţara? Unde, dacă nu pe un teren de sport de la o şcoală?! Bun, a venit Poliţia, nu aveau voie să intre. Nu era de ajuns să le spună, să le dea o mustrare? Sau şi amendă, nu am nimic împotrivă, dacă au greşit. Dar să îi ia cu duba Poliţiei şi să îi ţină la interogatoriu 2 ore la Secţie? Realizaţi că sunt copii de 14-16 ani, fără antecendente, care nu făceau nimic rău? Se jucaseră şi stăteau de vorbă în curtea şcolii!”. Important de precizat că directorul şcolii unde a avut loc incidentul, Ioan Ciorogaru, a declarat că este solidar cu punctul de vedere al părinţilor copiilor! Ciorogaru susţine că el a reclamat la Poliţie că anumite persoane intră în curtea şcolii, dar în nici un caz copiii care au ajuns la Secţia de Poliţie. Ioan Ciorogaru spune că are pe înregistrări video persoanele care intră abuziv în curtea şcolii şi consumă băuturi alcoolice şi că poliţiştii, în loc să caute acele persoane, au ridicat nişte copii. Ba mai mult, Ciorogaru susţine că a fost ameninţat cu amenzi de către poliţişti.

În afară de punctul de vedere emis de IPJ Constanţa, menţionăm, ca noutate, că şi Corpul de Control al ministrului de Interne Marcel Vela va veni la Constanţa pentru o verificare în acest caz. Interesant va fi de explicat cum a fost respectată distanţarea socială în interiorul unei dube – asta în cazul în care oamenii legii sunt preocupaţi şi de acest aspect.

L.M., A.C.

Citeşte şi:

1 COMENTARIU

  1. CE TREABA ARE UNA CU ALTA,DIRECTORUL CU ASTA?PE VREMURI,IN CURTEA SCOLII,DUPA ORE,SE INCINGEAU NISTE MECIURI DE FOTBAL,DE MAI MARE DRAGUL!!PARINTI,C OPII,GALERIE!!IN JURUL OREI 20,20 STIU CA NU E ORA DE LINISTE…DECI,NISTE PENSIONARI AMARATI SI FRUSTRATI,CA DE OBICEI DAU TELEFON…O SA VINA VREMEA CAND STRAZILE VOR FI GOALE DIN CAUZA,,,PANDEMIEI,,SAU DIN CINE STIE CE MOTIVE,VA FI LINISTE DE MORMANT1NE VOR BAGA LA CUTIE!ASTA VRETI?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.