Cea de-a doua etapă a proiectului de amenajare a platformelor gospodărești subternare în sistem hidraulic în orașul Cernavodă va prinde contur

0
163
Primăria Cernavodă. FOTO Cătălin SCHIPOR

În orașul Cernavodă va prinde contur cea de-a doua etapă a proiectului ce vizează amenajarea platformei gospodărești subterane cu sistem hidraulic, iar în acest sens Agenția pentru Protecția Mediului anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu vis-a-vis de această investiție.

Aceste platforme vor fi amplasate în orașul Cernavodă, mai precis pe: strada Salciei (vis a vis de bl. E4; bl. E1); strada Liliacului (vis a vis de PT10); strada Avram Iancu (vis a vis de bl.H12; bl.H5); str. Aleea Florilor (vis a vis de bl.DS24; DS22); strada Medgidiei (lângă bl. H6; PT2); strada Panait Cerna (vis a vis de bl. B2, între bl. E2 și E4; între bl.E6 și E8; bl.E9-E11; bl.E14); strada Energiei (zona edile); strada 9 Mai ( bl.E15); strada Pinilor (intersectie cu str. Castanilor-Independenței); strada Independenței (zona bl. ANL); strada Viorelelor (Poșta Veche; Parc Școala 2); strada 24 Ianuarie (lângă parc, vis a vis de bl. 23); strada Crișan (bl. 34); strada Dacia nr. 5 (Poliția Locală); strada Seimeni inters. cu str. Crinului.

Informațiile privind proiectul propus pot fi consultate la sediul Agenției pentru Protecția Mediului Constanța, str. Unirii nr.23 și la U.A.T. Cernavodă prin viceprimar Şerif Cîrjali, cu sediul în orașul Cernavodă, str. Ovidiu nr. 11, în zilele de luni-vineri, între orele 9,00 – 13,00.

Observațiile publicului se primesc zilnic la sediul autorității competente pentru Protecţia Mediului Constanța.

Precizăm că prima etapă a acestei investiții a luat naștere în anul 2018, adică 10 platforme gospodărești, fiind compuse din două părți: partea subterană în care este prevăzută cuva de beton, impermeabilă, cu structură metalică elevatoare, în care se amplasează 4 containere de colectare deșeuri , și o parte supraterană, adică platformă metalică prevăzută cu 4 coșuri de inserție deșeuri, confecționate din inox și prevăzute cu sistem de rabatare a capacului.

Aceste platforme vin în sprijinul cetățenilor prin faptul că, prin acest sistem se păstrează curațenia și se elimină mirosul în zona în care se aruncă deșeurile iar gunoiul este colectat de operatorul de salubritate prin ridicarea containerelor cu o instalație hidraulică, la nivelul solului. Mai exact, deșeurile menajere sunt depozitate sub pământ, igienic și fără să ocupe spațiu.

Loredana MIHAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.