Cercetat pentru tentativă de omor, după ce și-a nenorocit concubina, La Mangalia, a cerut să fie cercetat pentru o faptă mai “blândă”

0
1096
Sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul și Judecătoria Constanța. FOTO Cătălin SCHIPOR

Un individ din Mangalia care aproape și-a omorât iubita în bătaie, le-a cerut judecătorilor să îi schimbe încadrarea juridică actuală. Mai exact, bărbatul este acuzat de tentativă de omor, iar prin cererea sa, bărbatul cere să fie cercetat pentru loviri și alte violențe.

Potrivit procurorilor, Ionel Chiriac și-a bătut concubina în luna octombrie a anului trecut, iar agresiunea a fost una destul de serioasă. Femeia a primit lovituri cu pumnii și cu picioarele, astfel încât a avut nevoie de mai multe zile de îngrijiri medicale. În urma investigațiilor medico-legale s-a stabilit ulterior că loviturile primite i-au pus femeii viața în pericol. Astfe, prima încadrare juridică, de vătămare corporală, a fost înlocuită cu tentativă de omor, iar cazul a fost preluat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța.

Revenind în prezent, bărbatul este trimis în judecată pentru tentativă de omor, iar judecătorii au respins, în primă fază, solicitarea acestuia privind încadrarea juridică a faptei actuale cu una care i-ar conferi o pedeapsă mai blândă. Judecătorii, însă, i-au schimbat din oficiu încadrarea, dar nu în ce a vrut el, ci în vătămare corporală, așa cum a fost cercetat inițial.

Respinge ca neîntemeiată cererea inculpatului de schimbare a încadrării juridice a faptei reţinute în sarcina inculpatului Chiriac Ionel, din tentativă la infracţiunirea de omor asupra unui membru de familie în infracţiunea de lovire au alte violenţe asupra unui membru de familie. Schimbă din oficiu încadrarea juridică a faptei reţinute în sarcina inculpatului Chiriac Ionel, din tentativă la infracţiunirea de omor asupra unui membru de familie, în infracţiunea de vătămare corporală asupra unui membru de familie. Cu cale de atac odată cu fondul. Pronunțată în ședință publică, la data de 26.02.2021”, se arată în încheierea de ședință.

Următorul termen pe fondul cauzei a fost stabilit pe data de 19 martie.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.