Cernăvodenii se vor bucura și în acest an de iluminat festiv specific Sărbătorilor de Iarnă

0
732
Primăria Cernavodă

Orașul Cernavodă va beneficia și în acest an de iluminat festiv specific Sărbătorilor de Iarnă. Instalațiile vor fi aprinse pe 1 decembrie a.c., pentru 48 de zile. Valoarea estimată a achiziției inițiate de administrația locală în acest sens este de peste 600.000 de lei.

Primăria Orașului Cernavodă a inițiat o procedură simplificată on-line pentru închirierea ornamentelor necesare iluminatului festiv specific Sărbătorilor de Iarnă 2020 – 2021. Furnizorul va asigura și montarea și demontarea acestora, de pe stâlpii de pe străzi, din parcuri, din copaci, din zona fântânilor arteziene și de pe sediul administrației locale și Podul Sf. Maria. Toate produsele luminoase trebuie să fie proiectate pentru montaj exterior și echipate cu surse de lumină tip LED, pentru un consum mic de energie.

Vor fi decorate 38 de străzi din oraș, trei sensuri giratorii, patru parcuri, clădirea Primăriei, Centrul Civic și Podul Sf. Maria. Pentru pod și străzi vor fi închiriate 26 de instalații transversale, iar pentru stâlpii de pe străzi, 430 de ornamente. În sensul giratoriu nr. 1 CNE vor fi montate globuri 2D, ornamente pentru copaci pitici, o figură de stâlp și un brad cu stea. În sensul giratoriu Medgidia se va monta o perdea luminoasă și un brad triunghiular, iar în sensul giratoriu pod, un brad de gheață.

Fațada Primăriei va fi împodobită cu țurțuri, steluțe și fulgi luminoși, urarea „La Mulți Ani 2021!“, dar vor fi decorați și pomii din fața sediului administrației locale. Pe platoul din fața Primăriei, lângă fântâna arteziană va fi montat un brad natural de minimum 12m, împodobit cu cadouri, steluțe și fulgi de diferite forme, mărimi și culori.

În Centrul Civic va fi montată o cupolă luminoasă deasupra patinoarului, vor fi împodobiți 30 de copaci și un brad natural și vor fi montate un brad triunghiular cu șir luminos, un om de zăpadă, un glob cu ușă de vizitare pentru pozat, o sanie cu reni și un Moș Crăciun 3D, globuri 2D, un ansamblu pentru îndrăgostiți, cutii de cadouri luminoase și steluțe.

Intrarea în Parcul Central va fi amenajată în formă de castel și împodobită cu perdele luminoase, și vor fi montate o fântână arteziană 3D, un ursuleț 3D, mai multe figurine etc. De asemenea, vor fi împodobiți 20 de copaci și patru brazi mici. Aproape asemănător va fi în parcurile Pod și Poșta veche. În locul de joacă de pe str. Medgidiei vor fi împodobite un pom avatar, două pergole, două foișoare etc. Iar în Parcul Tudor Vladimirescu, un copac mare cu opt perdele luminoase.

Toate instalațiile vor fi montate pe 28 noiembrie a.c., iar pe 1 decembrie va avea loc deschiderea festivă a Sărbătorilor de Crăciun.

Firmele interesate pot depune oferte până pe 10.11.2020, ora 15.00, dacă pot dovedi că au mai livrat produse similare, în ultimii trei ani, de cel puțin 645.000 de lei.

Garanția de participare este de 6.450 de lei, valoarea maximă a contractului fiind de 6.450.000 de lei. Acesta va fi atribuit pe criteriul prețul cel mai scăzut.

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.