Cetatea Enisala a înregistrat un număr record de vizitatori în 2020

0
498

Cetatea Enisala este una dintre cele mai frumoase cetăți din România, găsindu-se la 7 km de orașul Babadag, jud. Tulcea. Cetatea Enisala (cunoscută şi sub denumirea de „Heraclia“ sau „Heracleea“) a fost construită de puterea imperială bizantină şi de cea comercială genoveză la sfârşitul secolului al XIII-lea şi la începutul secolului al XIV-lea, după care a fost inclusă în sistemul defensiv al Ţării Românesti. Zidurile de incintă, turnurile și bastioanele cetății, parțial conservate și restaurate, se păstrează în cea mai mare parte pe o înălțime de 5 – 10 m. În anul 2020 Cetatea Enisala a fost vizitată de 50.000 de persoane.

În data de 10 februarie 2021 a avut loc ședința Adunării Generale a Membrilor Asociației de Management al Destinației Turistice Delta Dunării, în format online pentru discutarea problemelor din Ordinea de zi. Managerul Institutului de Cercetări Eco-Muzeale “Gavrilă Simion” (ICEM), Sorin Ailincăi, a declarat că anul trecut numărul vizitatorilor a scăzut faţă de anul 2019, dar că pentru Cetatea Enisala s-a înregiatrat un număr record de vizitatori.

„Muzeele noastre au înregistrat aproape 100.000 de vizitatori. Mai mult de jumătate din aceştia sunt din Dobrogea, iar 99,9% sunt români. A crescut interesul pentru Cetatea Enisala – 50.000 de vizitatori, format însă din public local”, a precizat acesta.

De asemenea, acesta a adăugat că este nevoie de ajutor în vederea popularizării unor obiective din Dobrogea cum ar fi Bazilica Paleocreștină din Niculițel și cetățile romano-bizantine de la Jurilovca și Murighiol.

Cetatea Enisala este deschisă de marţi până duminică, între orele 10.00 şi 18.00. Accesul poate fi limitat pentru asigurarea unei distanţe de minimum doi metri între persoane, dacă va fi cazul.

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.