Cetățenii Comunei Somova beneficiază de astăzi de cadastrare gratuită!

0
548

Programul Național de Cadastru și Carte Funciară 2015-2023, a ajuns în acest an și la Somova. Începând de astăzi 9.02.2021 cetățenii comunei Somova ( Mineri, Somova, Parcheș) beneficiază de intabularea gratuită a proprietăților. Aceștia vor putea fi înregistrați gratuit în Cadastru și Cartea Funciară.

Cetățenii interesați pot veni la punctul de informare 1 din Primăria Somova, str.Galațiului, nr.49 sau la punctul de informare mobil nr.2 Dacia LOGAN de culoare albă TL 94 GTB, de luni până vineri între orele 8:00 – 16:00.

Ce proprietăți se pot intabula?

Atât terenurile intravilane cât și terenurile extravilane, intră în programul de cadastrare.

Care este procedura?

Echipa de cadastrare a început să împartă pliantele în cutiile poștale ale cetățenilor spre informarea acestora. Între timp echipa va merge din casă în casă, se vor face măsurători, iar la final echipa de cadastrare vă va comunica ce acte aveți nevoie pentru finalizarea procesului de cadastrare.

De ce să îți intabulezi proprietatea?

1. Vei fi înregistrat GRATUIT în Cadastru și Cartea Funciară.

2. Toată lumea va ști că TU ești proprietar.

3. Lași moștenire copiilor tăi o proprietate SIGURĂ.

4. Poți obține credite bancare în timp SCURT.

5. Poți vinde proprietatea ta RAPID și sigur.

6. Ești PROTEJAT de orice conflict legat de proprietatea ta.

7. Accesezi mai ușor FONDURI EUROPENE.

Ce trebuie să faci pentru a beneficia de acest program?

1. Mergi la punctul de informare.

2. Pregătește actele necesare intabulării și înmânează-le echipei noastre.

3. Colaborează cu echipa atunci când va veni la tine, permite-i accesul pe proprietatea ta, verifică datele din fișa de date care îți va fi prezentată.

4. Mergi la Primărie după afișarea rezultatelor lucrărilor de cadastru și verifică dacă informațiile despre proprietatea ta sunt corecte.

5. Depune cerere de rectificare dacă datele publicate nu sunt corecte. Cererea de rectificare poate fi făcută în termen de 60 de zile de la data publicării documentelor tehnice ale cadastrului, la sediul Primăriei (Comisia de soluționare a cererilor de rectificare).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.