Cine va fi noul director general al RAEDPP?

0
1029

Consiliul de Administrație al Regiei Autonome Exploatarea Domeniului Public și Privat Constanța a demarat, în luna martie a.c., procedura de recrutare și selecție a directorului general al regiei. Acesta va fi ales până la sfârșitul lunii mai a.c.

Persoanele interesate să participe la concursul pentru alegerea noului director general al Regiei Autonome Exploatarea Domeniului Public și Privat Constanța trebuie să își depună dosarele până pe 29 aprilie a.c., ora 14.00.

Candidații trebuie să aibă studii superioare (tehnice sau economice), cunoștințe solide de management financiar sau managementul proiectelor, și de management al contractelor, experiență în administrarea/managementul unei întreprinderi publice sau a unei societăți comerciale și în îmbunătățirea performanței acestora, bune competențe interpersonale, să cunoască legislația aplicabilă în domeniul de activitate al regiei și ordonanța privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice. Nu trebuie să cunoască o limbă străină sau să fii absolvit studii de master sau postuniversitare, dar acestea constituie un avantaj.

Consiliul de Administrație al R.A.E.D.P.P. Constanța a decis ca selecția să fie efectuată de către un expert independent, contractat în condițiile legii. Acesta a fost ales deja și este Rășanu Gabriela P.F.A., cea care l-a ales ca director general al regiei și pe Florin Gheorghe.

Gabriela Rășanu va analiza dosarele depuse și va întocmi o listă scurtă de candidați, până pe 4.05.2021, ora 12.00. Criteriile de evaluare și selecție vor fi prezentarea dosarului de candidatură, îndeplinirea condițiilor de participare, numărul de ani de experiență în managementul companiilor și calitatea de manager, membru în C.A. sau de administrator al unei societăți comerciale publice sau private. Constituie un avantaj calitatea de manager sau membru al C.A. sau de manager în cadrul societăților, regiilor cu același profil de activitate sau similar ca al R.A.E.D.P.P.

Candidații incluși pe lista scurtă vor fi anunțați tot de Rășanu Gabriela, tot în data de 4.05.2021, până la ora 16.00. Ca și cei respinși, care vor primi, însă, un e-mail până la ora 15.00.

Lista scurtă de candidați va fi publicată până pe 7.05.2021, ora 12.00, iar cei admiși vor avea la dispoziție 15 zile să depună declarațiile de intenție. Apoi vor fi intervievați tot de către expertul independent, iar în termen de maximum patru zile acesta va întocmi raportul pentru numirea finală și îl va transmite Consiliului de Administrație. Acesta va analiza propunerile și va decide numirea pe post.

Potrivit Planului de selecție realizat pentru desemnarea directorului general al R.A.E.D.P.P. Constanța, candidații vor fi evaluați pe baza competențelor specifice sectorului de activitate, a celor profesionale de importanță strategică, a celor de Guvernanță corporativă, competențelor sociale și personale, și  pe baza condițiilor prescriptive și proscriptive: ani de când este director într-o organizație, studii, cazierul judiciar și fiscal, rezultatele economico-financiare ale întreprinderilor în care și-a exercitat mandatul de administrator sau director.

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.