DOCUMENT. Arbori şi arbuşti pentru plantările din Constanţa: ce firmă a făcut donaţia şi din ce motiv

0
2273

Cu o floare nu se face primăvară! A constatat şi Primăria Constanţa, după ce a devenit publică solicitarea Pomacost de reziliere a contractului pentru spaţiile verzi. Beneficiarii ajutoarelor sociale nu au cum să acopere întreg oraşul, să întreţină parcurile, arborii, gazonul sau să planteze noi flori ori arbori – activităţi care trebuie să aibă loc la anumite intervale de timp, după anumite reguli şi norme. Din fericire, material dendrologic încă există la dispoziţia Primăriei Constanţa – o parte provenind ca urmare a unui contract de sponsorizare semnat în mandatul trecut.

Luna trecută, Primăria Constanţa anunţa că este în căutarea serviciilor de consultanţă premergătoare organizării unei licitaţii pentru întreţinerea spaţiilor verzi. Tot luna trecută, primăria anunţa că face angajări la Serviciul Spaţii Verzi, iar în paralel opinia publică era informată cu privire la câteva acţiuni de plantare flori şi arbori. Toate acestea după tensiunile provocate de decizia Pomacost de a solicita rezilierea contractului pentru spaţiile verzi, decizie pe care firma a luat-o după declaraţiile primarului Vergil Chiţac şi cele ale lui Horia Constantinescu.

Planurile Primăriei în privinţa spaţiilor verzi

Referitor la situaţia spaţiilor verzi din municipiu, precum şi a planurilor de viitor ale administraţiei locale actuale, Primăria Constanţa a transmis următoarele detalii, la solicitarea Focus Press: Primăria Municipiului Constanța are în vedere externalizarea serviciilor de întretinere spații verzi, plantare, întreținere material dendrologic și dendrofloricol plantat. Primăria Municipiului Constanța își desfășoară activitatea în prezent cu prestatorul de servicii cu care are un contract de întreţinere spații verzi în derulare. Lucrările de curățenie pe spatiile verzi sunt executate inclusiv cu persoanele care prestează muncă neremunerată în folosul comunității în baza Legii nr.416/2001 privind venitul minim garantat cât si a celor care prestează muncă nermunerată în folosul comunității în baza unor sentinte definitive ale instanțelor de judecată”.

În privinţa acţiunilor de plantare de luna trecută, Primăria Constanţa a mai precizat: „Materialul foricol plantat (lalele, narcise, irisi pitici), a fost furnizat în baza contractului subsecvent nr.2 la acordul cadru nr. 218959/2018 – Lot 3 – flori perene, contract de livrare nr. 57608/25.02.2020 – Prunus serulata cultivar Kanzan  cât și în  baza  contractului de sponsorizare  nr. 86765/03.06.2020. Sumele alocate pentru flori, copaci, arbuşti ce urmează a fi plantați au fost prevăzute în bugetul provizoriu al Primăriei municipiului Constanța”.

Cine a sponsorizat municipiul Constanţa cu arbuşti şi arbori

Referitor la ultimul contract menţionat de primărie, cel de sponsorizare, el a fost semnat în mandatul trecut, iar arbuştii şi arborii au fost livraţi de data recentă. Sponsorul este societatea Concret Construct AG SRL, adică care a proiectat magazinul Kaufland de pe bulevardul Aurel Vlaicu. Arbuştii şi arborii donaţi au fost plantaţi pe bulevardul Aurel Vlaicu, lângă cimitir. „Societatea respectivă avea o obligatie impusă de legislaţia de mediu”, au mai susţinut reprezentanţii Primăriei Constanţa. Cu alte cuvinte, reiese din declaraţiile reprezentanţilor primăriei, trebuia asigurat procentul de spaţiu verde aferent construcţiei de pe bulevardul Aurel Vlaicu. Acest aspect nu este însă menţionat în contractul de sponsorizare, cel mai probabil el figurând în alte documente:

A.C.

Citeşte şi:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.