Ciobanul din Mihai Viteazu care a agresat un poliţist a fost condamnat, iar avocatul lui a fost amendat

0
826

Individul din localitatea Mihai Viteazu, trimis în judecată pentru ultraj, după ce a amenințat polițiștii chemați să intervină în cazul unui scandal, a fost condamnat.

Dumitru Lefter, de 30 de ani, un cioban din zona localității Mihai Viteazu, a ajuns în atenția opiniei publice, dar mai ales în atenția anchetatorilor, într-o seară când a intrat cu turma de capre pe teren privat cultivat, iar localnicii au cerut ajutorul forțelor de ordine pentru a-l determina să iasă de pe terenul respectiv. Polițiști din cadrul Secției 5 Rurală Cogealac, ajunși la fața locului în urma unei sesizări prin 112, au fost amenințați de individul respectiv cu acte de violență. Mai mult, acesta l-ar fi ultragiat pe polițistul Radu Marian Laurențiu Ene.

Oamenii legii au fost nevoiți să facă uz de armă și l-au împușcat în picior pe ciobanul devenit violent.

Dumitru Lefter a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, apoi a fost arestat preventiv. După nici o lună de la acel incident, dosarul său a fost trimis în instanță, fiind acuzat de ultraj, în timp ce poliuțistul Radu Marian Laurențiu Ene apare ca parte vătămată în procesul penal.

La finalul procesului, ciobanul a fost condamnat, pe fond, la o pedeapsă privativă de libertate.

Dosar nr. 21571/212/2020 HOTĂRÂRE 04.02.2021 În baza art. 257 alin. 1, alin. 4 C. pen. rap. la art. 206 alin. 1 C. pen. cu aplic. art. 41 alin. 1 C. pen., condamnă inculpatul L.D.(…) la pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare, pentru comiterea infracţiunii de ultraj. În baza art. 104 alin. 2 C. pen. rap. la art. 43 alin. 1 C. pen., revocă liberarea condiţionată dispusă prin sentinţa penală nr. 1188 din 03.06.2020 a Judecătoriei Medgidia, def. la 10.06.2020 şi adaugă restul rămas neexecutat de 390 zile închisoare la pedeapsa aplicată prin prezenta, urmând ca inculpatul L.D. să execute în final pedeapsa de 1 an, 6 luni şi 390 zile închisoare. Pedeapsa se execută în regim de detenţie, potrivit art. 60 C. pen.. În baza art. 72 alin. 1 C. pen., deduce din pedeapsa aplicată durata reţinerii şi a arestării preventive, de la 08.09.2020 la zi (….) Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare”, se arată în încheierea de ședință.

De precizat că primul avocat, desemnat din oficiu pentru respectarea dreptului la apărare a inculpatului, a fost amendată de instanță cu suma de 5000 de lei, pentru lipsa nemotivată de la termenele de judecată, fără a lăsa substituire.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.