Previziuni pentru sezonul estival din acest an. Terasele vor funcționa în continuare după regulile autorităților

0
2633

Deși pandemia a avut un impact dur asupra celor din domeniul hotelier, fiecare încercând să se mențină pe linia de plutire, pe litoral zeci de unități de cazare au început deja pregătirile pentru sezonul estival 2021. Astfel, cei mai mulți agenți economici se așteaptă să facă și profit în 2021, având în vedere că în 2020 majoritatea au fost în pierdere.

Pentru sezonul estival din acest an previziunile experților în turism sunt bune, mai ales că au început deja să fie înregistrate și rezervări pe litoralul românesc. Doar că și în 2021 vor exista anumite restricții ce vor fi impuse de autorități, iar prefectul județului Constanța a precizat că și acest sezon va fi atipic.

În momentul de față nu se pot face mari predicțiuni. Consider că trebuie să fim foarte prudenți, dar în momentul în care ajungem pe malul mării, lângă o bere, niște mici și cu muzica sunând în boxe, după cum știm cu toții prudența tinde să dispară. Pe de altă parte sunt problemele pe care le-a întâmpinat, poate cel mai chinuit sector, sectorul HoReCa, și vara pe litoral este o perioadă în care își pot recupera din pierderi. Cred că va fi un sezon atipic din nou, dar un sezon mai bun decât cel de anul trecut”, a declarat Silviu Coșa.

Totodată, el a menționat că restaurantele din județul Constanța ar putea funcționa la o capacitate de 50% și pe măsura ce incidența scade capacitatea să se mărească. În ceea ce privește terasele care se vor deschide, cel mai probail în cursul lunii aprilie, acesta a specificat că se vor menține regulile pentru distanțarea fizică.

Este posibil ca după 10 februarie restaurantele din județul Constanța să funcționeze la o capacitate de 50% având în vedere incidența din județ. Nu cred că se va întâmpla pentru municipiul Constanța pentru că rata de incidență este undeva la 2.20 și având în vedere trendul ultimelor zile nu cred că va coborâ sub 1.5. Terasele se vor deschide după regulile de igienă și de distanțare care sunt precizate o dată pe lună atunci când se prelungește starea de alertă. Vom vedea la începutul lunii aprilie sau mai care sunt condițiile epidemiologice. Cred că se vor menține toate normele legate de distanțarea fizică, inclusive pe terase”, a mai adăugat Prefectul.

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.