Cioloș: Fac un apel ca PNL să nu fugă de responsabilitate; până duminică, știe unde să ne găsească

0
120
Dacian Cioloș. FOTO Facebook

Premierul desemnat Dacian Cioloş a făcut un apel către Partidul Naţional Liberal, să nu fugă de responsabilitate, deoarece România are nevoie de un Guvern.

Întâlnirea dintre premierul desemnat, Dacian Cioloş, şi liderii PNL, UDMR şi minorităţilor naţionale care urma să aibă loc vineri, 15 octombrie a.c., a fost anulată, după decizia conducerii PNL de a nu susține un Guvern Cioloș.

„Din păcate, am constatat şi astăzi că PNL refuză, deocamdată, o negociere cu premierul desemnat de preşedintele Iohannis şi nu pot să fac decât, în continuare, un apel la PNL să nu fugă de responsabilitate, pentru că România are nevoie de un Guvern. Eu sper să putem găsi soluţia“, a declarat Dacian Cioloș după aflarea veștii.

Acesta a reamintit că a propus PNL şi UDMR refacerea coaliţiei. Premierul desemnat a precizat și că nu este cazul ca liberalii să dea lecţii USR cu cine să negocieze pentru formarea Guvernului, având în vedere că PNL a avut, în trecut, o alianţă cu PSD.

„USR nu va negocia cu PSD. Cu PSD, de altfel, dacă ar fi să discutăm, a negociat PNL. Au avut un Guvern împreună, ei au avut o alianţă împreună, aşa încât nu cred că este cazul să ne dea nouă lecţii cu cine să negociem şi cu cine nu. Noi am fost foarte clari pe această linie şi vom fi în continuare. Ce vom face noi? Vom pregăti un program de guvernare cu măsuri care trebuie luate cât mai repede, le vom prezenta în Parlament, apoi parlamentarii vor decide dacă este momentul să dea un Guvern cu puteri depline României, care să treacă această perioadă de criză, sau dacă vor să prelungească, în continuare, incertitudinea“, a mai afirmat Cioloş.

USR se va reuni duminică după-amiază, 17 octombrie ac., într-o şedinţă a Comitetului Politic, în care se vor discuta programul de guvernare şi lista de miniştri.

„Deci, până duminică, dacă PNLul e în continuare interesat de discuţii, ştie unde să ne găsească. Oricum, noi mergem înainte şi, până la începutul săptămânii viitoare, vom face o propunere în Parlament, indiferent de ce se întâmplă.

România are nevoie urgentă de un Guvern cu puteri depline, nu cred că e momentul acum să stăm şi să pansăm tot felul de egouri rănite. Important e să discutăm şi noi asta am şi propus: să avem discuţii pragmatice şi să oferim soluţii. Nu este pregătit PNL să ofere soluţii, nicio problemă, USR va face acest lucru şi ne vom asuma mandatul pe care l-am luat până la capăt.

(…) În aceste condiţii şi din dorinţa de a rezolva cât mai repede criza prin care trecem, USR rămâne în continuare determinat şi eu, ca premier desemnat, rămân determinat să propun, până la începutul săptămânii viitoare, un Guvern în Parlament, pentru că acolo, în Parlament, se vede dacă există susţinere sau nu pentru un Guvern“, a explicat Dacian Cioloş.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.