Managerul Ionuț Cealera, despre concedierile din cadrul SAJ: „Erau posturi de femeie de serviciu și le-am transformat rapid în posturi operative de asistenți medicali și de ambulanțieri”

4
2057

La nivelul Serviciului de Ambulanță Județean Constanța s-a iscat un mare scandal. Câțiva angajați îl acuză de dr. Ionuț Cealera, manager interminar al SAJ, de faptul că i-ar fi lăsat fără loc de muncă. Aceştia susţin că managerul a decis să nu le mai prelungească contractele de muncă, în condiţiile în care i-ar fi putut ajuta să facă faţă situaţiei dificile prin care trece întreg sistemul sanitar.


Managerul SAJ Constanța a declarat, într-un interviu acordat ziarului Focus Press, faptul că a decis acest lucru pentru că era vorba de posturi de femei de serviciu și că a transformat aceste posturi în echipaje operative, respectiv asistente și ambulanțieri, de ceea ce are nevoie, de fapt, SAJ în acest moment al pandemiei de COVID-19:


„Eu nu am renunțat la angajați. În urmă cu șase luni a fost angajat personal pe starea de alertă. Fostul manager, trebuie să vă spun lucrul acesta, a angajat personal Tehnic, Economic și Socio-Administrativ (TESA), femei de serviciu în substațiile din județ, acolo unde nu există multe încăperi, unde niciodată SAJ Constanța nu a dispus de femei de serviciu. Acolo asistentele împreună cu șoferii noștri, ambulanțierii, reușeau foarte bine să își facă curățenie la locul de muncă. Nu știu din ce considerente a făcut acest lucru fostul manager. În momentul în care s-au terminat cele șase luni, practic perioada legală pentru care ei au fost angajați, nu am mai prelungit contractul, aceste posturi noi nu le pierdem, le-am transformat rapid în posturi operative de asistenți medicali și de ambulanțieri, iar săptămâna viitoare angajăm suplimentar asistenți și ambulanțieri. Pentru noi în acest moment este important să aducem cât mai multe persoanal medical specializat, forțe în teren, operative. Femeile de serviciu nu și-au dovedit utilitatea”.

Loredana MIHAI

Citește și:

4 COMENTARII

  1. Pai domnule manager. Personalul operativ, nu mai are timp de curatenie. Domnia voastra a-ti dispus ca personalul operativ angajat pe perioada starii de alerta si urgenta, acum sa dea un soi de teatare…care nu stiu ce urmareste fapt si care este total ilegal. De ce oare? Si ce sa vezi…mai aducem personal operativ…cu salariu de femeie de serviciu? Pe bune? Incetati odata cu obrazniciile, oameni buni. Incetati si fiti oameni ca noi ,,p…limea” nu va mai suportam.. Nemernici si ordinari ce sunte-ti.. Afiliati politic …pe care oamenii de rand trebuie sa va suporte.

  2. Focus Pres …Se pare ca aveți o informație trunchiata .. pe lângă așa zisele femei de serviciu, dl dr. a decis de unul singur fără a mai consulta ceilalți directori (economic si tehnic ) si nu a mai prelungit contracte de munca a celor care erau la echipa suport logistic. După cum bine se știe lupta o câștiga soldatul pe câmpul de lupta si el culege laurii, dar pana sa se ajungă acolo e cale lunga, daca el omul operativ nu are un sprijinit puternic de logistica in spate, renunță si se predă … deci realitatea e ca lupta adevărată o câștiga suportul logistic mai puternic si se da cu mult de a începe așa zisul război … Sa exemplific pe înțelesul domnului dr. Un inginer specialist administrativ care avea ca si atribuții suplimentare pregătirea si protecția muncii, e tratat de dl doctor ca o femeie de serviciu, un alt specialist economist pe partea de aprovizionare si achiziții = femeie de serviciu, un specialist in resurse umane = o alta femeie de serviciu, un specialist telecomunicații = femeie de serviciu, un administrator cu întreținerea, reparația clădăriilor si instalațiilor tot femeie de serviciu. Cam multe femei de serviciu a spus dansul angajate de dl fost manager Bădescu si gata începem valul IV fără femei de serviciu . Pe toți ii baga in aceeași categorie la comun. Se pare ca acum cat e șef face ce vrea dansul, și se comporta ca pe moșia proprie.. nu a spus nimic de schimbarea coordonatorilor de substații, ca sunt oamenii lui Bădescu spune dansul. Acum îi forțează sa își dea demisa rând pe rând.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.