Clădire din zona Peninsulară, reabilitată de Andrei Muntmark. Directorul Monsson Group vrea să modernizeze și fostul Hotel Bulevard: “Mi-aș dori ca municipalitatea să se implice mai mult”

0
7778

Andrei Muntmark, fiul omului de afaceri suedez Emanuel Muntmark și director general al firmei Monsson Trading a reabilitat o clădire de o arhitectură spendidă de pe strada Nicolae Titulescu, numărul 14.

Tânărul afacerist mai deține, tot în zona Peninsulară, și clădirea monument istoric unde a funcționat Hotelul Bulevard de pe strada Remus Opreanu, numărul 1, pe care dorește să o reabiliteze cât de curând, având în vedere că Certificatul de Urbanism cu numărul 2263 a fost emis la data de 3 iulie 2019 de către municipalitate în vederea realizării obiectivului de investiții.

Revenind la clădirea a cărei fațadă a fost proaspăt renovată în proporție de 90%, nu este monument istoric, însă se încadrează perfect zonei, unde se află o sumedenie de clădiri istorice, ca de exemplu impunătoarea Casă cu Lei, situată pe strada Diana, colț cu strada Nicolae Titulescu. În imagini se poate vedea clar diferența dintre cele două, acum, după ce asupra clădirii situate pe strada Nicolae Titulescu numărul 14 s-a intervenit cu lucrări de reabilitare și modernizare.

Contactat de Focus Press, Andrei Muntmark a declarat că următoarea investiție pe care dorește să o realizeze cât de poate de repede este cea care se referă la reabilitarea Hotelului Bulevard.

„Casa pe care am renovat-o nu este monument istoric și va avea destinația clădire de birouri. Sâmbătă (n.r. 20 martie a.c.) am început să dăm jos schela, a mai rămas soclul de făcut. Am în plan să renovez fostul Hotel Bulevard din zona Peninsulară, dar din păcate durează mult avizare acolo, se află și în expertiză de structură și eu încerc pe cât posibil să urgentez demersurile.  Mi-ar fi plăcut să putem să operăm deja în hotel, dar o să vedem cum decurg lucrurile și pe plan urbanistic zonal, care se află în refacere și să vedem ce va permite. În orice caz intenționăm să reabilităm clădirea pe cât se poate de repede al avizelor. Gândiți-vă că a durat doi ani până am avut autorizația de construcție în ceea ce privește clădirea de pe Nicolae Titulescu. Vom aduce și modificări structurale asupra clădirii fostului Hotel Bulevard și cred că va dura mai mult emiterea avizelor. Dar ce pot să vă spun este că zona Peninsulară are fel și fel de probleme, fie că sunt litigii, fie că sunt suprapuneri în cadastru sau moștenitori, iar actualii proprietari trebuie să le rezolve și din ce am văzut multe clădiri din zonă ridică astfel de probleme, de aceea nu pot fi renovate. Plus de asta mi-aș fi dorit și primăria să sprijine mai mult zona aceasta, pentru că investiția pe parte de avize, proiectări sunt mai mari față de alte clădiri obișnuite. Mai este un aspect, pentru a ocupa domeniul public se plătește o taxă și ca să ai o schelă acolo plătești lună de lună, în alte zone nu se plătește, iar sumele nu sunt mici”, a precizat acesta pentru Focus Press.

Hotel Bulevard

Referitor la cele menționate de investitorul Andrei Muntmark, referitor la municipalitate în ceea ce privește emiterea de urgență a avizelor sau implicarea directă, reamintim că primarul Vergil Chițac a declarat pentru Focus Press, la începutul anului, faptul că aceste avize se emit doar dacă este necesară o intervenție la structura de rezistență:„Putem emite o autorizație de construcție în regim de urgență dar numai în anumite condiții, de exemplu dacă este necesar o intervenție la structura de rezistență, ca Sinagoga, sau altă clădire de tipul ei, fiind vorba de o clădire cu risc seismic, putem să intervenim să emitem autorizație în regim de urgență”, a spus Vergil Chițac referindu-se la clădirile din orașul Constanța care necesită a fi reabilitate.

File de istorie

Clădirea ce a găzduit Hotelul Bulevard, situat pe strada Remus Opreanu la numărul 1, Piața Basarab, actualmente Piața Ovidiu, a fost construită în anul 1912 la comanda lui Vasile Marinescu a devenit cel mai frecventat hotel din acea zonă. Imobilul a fost vândut de către soția lui Marinescu, după ce acesta a încetat din viață, în anul 1931 soților Tîrpă. Ulterior a fost naționalizat în baza unui Decret în anul 1950. Moștenitorii soților Tîrpă au acționat în instanță pentru a le fi restituită proprietatea. Anii au trecut și iată că moștenitorii au vândut clădirea istorică lui Andrei Muntmark.

Despre investitor

Preciăzm că Andrei Muntmark este director comercial al Monsson Gropul dar conduce și firma Orchid, specializată în instalare, mentenanță și service de turbine eoliene, și furnizorul de energie Monsson Trading.

Loredana MIHAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.