CNI a avizat indicatorii tehnico-economici pentru noul cămin al Universității Ovidius

0
83

În mai 2020 a fost semnat contractul de finanțare pentru construirea căminului studențesc de la Universitatea „Ovidius” din Constanța. În aceste momente proiectul tehnic a fost prezentat în cadrul consiliului tehnico-economic al CNI și au fost avizați indicatorii tehnico-economici. Ulterior acestei etape se va emite ordinul de începere a lucrărilor de execuţie.

Cel mai nou cămin va avea o dispunere funcțională în regim de DS+P+4E+5 retras și va asigura în total 167 de locuri de cazare. Camerele sunt prevăzute pentru a avea capacitatea de două locuri și vor fi dotate cu grup sanitar propriu. Noua clădire va respecta cerințele și normativele în vigoare, fiecare cameră fiind echipată cu mobilier specific (pat, birou, dulap, frigider și etajere). Totodată, clădirea va fi prevazută cu spălătorie, uscătorie, călcătorie, cabinet medical, biblioteca. Fiecare etaj va fi prevazut si cu sală de mese cu chicinetă și sală de lectură.

Obiectivul va fi realizat prin Programul Național de Construcții de Interes Public sau Social, derulat de Compania Națională de Investiții, iar valoarea totală a contractului este de 16.691.203, 62 lei. Durata contractului este de 18 luni, dintre care 2 luni de proiectare si 16 luni de execuție.

Universitatea „Ovidius” deține patru cămine ce totalizează peste 1300 de locuri.  Două dintre acestea sunt situate pe malul mării, în zona Faleză Nord, la limita sudică a stațiunii Mamaia, unul fiind construit în 1998 iar celălalt în 2008. În imediata apropiere a acestora se află Casa de Oaspeți a universității, destinată cadrelor didactice ce colaborează cu universitatea sau sunt aflate în vizită la UOC.  Celelalte două cămine studențești sunt situate în cadrul campusului din Bd. Mamaia 124.  Clădirile au fost construite în 1960 și 1961 și renovate în perioada 2006-2008.  Toate camerele sunt de tip garsonieră, cu baie proprie, internet și cablu TV.

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.