Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean Tulcea va fi modernizată

0
93
Spitalul Județean Tulcea. FOTO Cătălin SCHIPOR

Spitalul Județean de Urgență Tulcea este cel mai mare din județul Tulcea, în cadrul unității asigurându-se asistența medicală de specialitate, preventivă, curativă, de recuperare, de îngrijire în caz de graviditate și maternitate precum și de pe teritoriul arondat. După ce proiectul pentru reabilitarea, modernizarea și extinderea Spitalului Județean de Urgență Tulcea a intrat în linie dreaptă, iar Consiliul Județean Tulcea a demarat licitația pentru reabilitarea și modernizarea Unității de Primiri Urgențe, acum conducerea CJ dorește și modernizarea secției de psihiatrie.

Consiliul Judeţean Tulcea implementează proiectul „Modernizare secţia de psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Tulcea”, finanţat din fonduri proprii. Proiectul cuprinde dotarea secțiilor de psihiatrie Tulcea cu bunuri necesare proiectului pentru functionare spitalului.

Secțiile I și II funcționează în pavilionul 2 al spitalului și au în total 90 de paturi. În aceste secții sunt săli de tratament, cabinet medical pentru psihoterapie individuală și psihodiagnostic instrumente de diagnostic (interviuri, scale, teste), cabinet pentru psihoterapie de grup (6 persoane si individual), sisteme informatice computerizate și bază de date, materiale pentru activități recreative și ocupațional terapeutice, sistem audio functional și o sală de sport.

Modernizarea se va face prin achiziția mai multor bunuri cum ar fi paturi, perne, set așternuturi pentru pat, mese de inox pentru instrumentar, mese de inox pentru transportul alimentelor, veselă, coșuri pentru rufe, fotoliu cu vibromasaj, dar și un scaun pentru coafor.  Valoarea estimate a achiziției este de 154.867 de lei.

În secția de psihiatrie se tratează mai multe patologii printre care encefalopatiile metabolice, delirium-ul alcoholic, demențele, episodul depresiv, modificarea durabilă de personalitate, tulburare depresivă majoră, tulburarea acută de stres, tulburarea delirantă persistentă, tulburarea de somatizare, tulburarea de personalitate, schizofrenia, tulburarea psihotica indusa de substante psihoactive și sindromul serotoninergic.

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.