Complex Savoy vinde un imobil cu tot cu autorizație de construcție

0
6607

Pe 12 octombrie a.c., acționarii Complex Savoy S.A. vor decide dacă sunt de acord cu vânzarea noului imobil cu funcțiunea de cazare ridicat în cadrul complexului (din 2017), care are șase etaje. Acesta va putea fi supraetajat deja, de către noul proprietar, o autorizație de construcție în acest sens fiind eliberată ieri, 01.10.2020.

Ieri a fost eliberată, de către Primăria Municipiului Constanța, autorizația de construcție pentru supraetajarea cu încă un nivel, o singură dată, în suprafață de maximum 20% din suprafața construită desfășurată, a celei mai recent imobil cu funcțiune de cazare din cadrul complexului Savoy, construit în baza unei alte autorizații, din 2017. Lucrările pot fi demarate imediat după intabularea construcției existente (ridicată pe locul unui fost chioșc, chiar pe plajă), mai ales că Autoritatea pentru Protecția Mediului a decis că nu este necesară efectuarea evaluării impactului asupra mediului pentru supraetajare.

Chioșcul pe locul căruia a fost construit noul imobil din cadrul complexului Savoy avea o suprafață de 281,78mp, fiind cumpărat de la administrația locală în 2003. Însă, în urma supraetajării, proprietarul va trebui să achite Primăriei Municipiului Constanța o diferență de preț rezultată ca urmare a modificării reglementărilor urbanistice ale terenului achiziționat. Conform raportului de evaluare realizat de către firma locală angajată de Municipalitate, S.C. Management Consulting Solutions S.R.L. Diferența de preț este de 21.725,24 euro, fără T.V.A.

Conform Monitorului Oficial, Angela Zahiu, președintele Consiliului de Administrație al Complex Savoy S.A., a convocat, pe 12 octombrie a.c., ședința Adunării Generale Extraordinare a Acționarilor. Ea propune vânzarea unității de cazare cu șase etaje (deocamdată!), urmând a se stabili prețul de vânzare minimal pe metru pătrat construit, dacă acționarii vor fi de acord.

Acționarii Complex Savoy S.A. sunt Angela, Ion și Eduard Bellamy Zahiu, și Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului.

În 2019, societatea pe acțiuni a avut o cifră netă de afaceri de peste 10 milioane de lei și un profit net de peste 500.000 de lei. Complex Savoy S.A. are datorii de aproape 9,4 milioane de lei.

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.