Copiii din zona Tomis Nord au rămas fără leagăn, după ce Poliția Locală “a descins la locul faptei”, la solicitarea unui vârstnic

0
2307

Locatarii unui bloc situat pe aleea Capidava, zona Tomis Nord din municipiul Constanța, s-au ”amuzat” copios zilele trecute, când mai mulți polițiști locali au asistat la demontarea unui… leagăn, amenajat de către persoanele din zonă, pentru copii, după cum susține administratorul imobilului.

În perioada stării de urgență, în primăvara acestui an, au fost aplicate o serie de măsuri drastice, în contextul prevenirii răspândirii virusului Sars-Cov-2, astfel că cetățenii au fost izolați la domiciliu. Restricții au fost apoi impuse și în perioada stării de alertă, iar din acest motiv locurile și spațiile de joacă au rămas închise.

Câțiva locatari din blocul X2, situat pe aleea Capidava, la numărul 4, au decis să le amenajeze copiilor un leagăn, între doi copaci, drept loc de joacă și amenajarea spațiului verde, având în vedere că nu aveau cum și când să se joace în acea perioadă în altă parte.

Zona a rămas amenajată şi după ridicarea restricţiilor, numai că, la distanţă de câteva luni, un bătrân s-a arătat deranjat de zgomot – după cum susţine administratorul blocului, care a solicitat intervenţia Poliţiei Locale.

În urmă cu două zile polițiștii locali constănțeni s-au deplasat la fața locului pentru că primiseră sesizare de la bărbatul respectiv, deranjat de glasul copiilor, iar miercuri, 29 septembrie a.c., aceștia au discutat cu administratorul blocului, în prezența vecinilor și locatarilor din bloc: ”Au venit trei polițiști locali și m-au întrebat dacă avem autorizație de construire a acestui leagăn, între doi copaci. Le-am spus că acest spațiu verde l-am amenajat noi pentru copii, și că era treaba primăriei să amenajeze spațiul verde în fața blocurilor, pentru că ni s-a transmis în urmă cu doi ani că se va amenaja spațiu verde aici și nu a mai venit nimeni să amenajeze absolut nimic”, a declarat, pentru Focus Press, administratorul blocului X2, Cosmin Mazilu.

Una peste alta, susține acesta, cei trei agenți din cadrul Poliției Locale au stat și ”au privit” cum un locatar a demontat leagănul respectiv.

Pe de altă parte, Poliția Locală Constanța susține că acel leagăn reprezenta, de fapt, o funie legată între doi copaci, la o înălțime destul de mare, deci “periculos” pentru copii, aşa că au decis să îl… “anuleze”.

Loredana MIHAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.