Comuna Cuza Vodă se dezvoltă: se asfaltează, se fac demersuri pentru gaze naturale şi a crescut numărul populaţiei

0
170

Lucrurile încep să-şi revină la normalitate în comuna Cuza Vodă, prima localitate din judeţul Constanţa carea fost carantinată, dată fiind infectarea masivă a unui cartier de romi.

 „Rămăseseră trei persoane testate pozitiv în comună, dar se apropiau de cele 14 zile de stat în carantină, izolați. Comparativ cu luna mai a anului trecut, când a fost instituită carantină zonală la Cuza Vodă, acum situația este una bună și cred că am avut ceva de învățat din tot ceea ce s-a întâmplat”, a declarat, pentru Focus Press, primarul comunei Cuza Vodă, Viorel Dulgheru.

Noul an vine şi cu alte veşti de la Cuza Vodă: „Am în derulare un proiect cu asfaltări, opt străzi din localitate, pe 17 decembrie 2020 am depus pe axa POIM pentru finanțare ”gaze naturale”, deci rețea de gaze naturale în comuna Cuza Vodă. Mai departe, mai am un contract semnat pe PNDL 2 care urmează să înceapă, anume, construirea unei grădinițe cu program prelungit. Apoi, am semnat iar pe POIM un proiect de 100 de mii de euro ce are în vedere dotarea în școală, în incintă a unui container cu dotări medicale, în contextul pandemiei provocat de coronavirus. Iar anul acela se va încheia un proiect început în anul 2020, extindere rețea de apă uzată, canalizare în toată comuna Cuza Vodă”, a mai declarat Viorel Dulgheru.

Unitatea administrativ teritorială este într-o continuă dezvoltare, populația ajungând la aproape 5.000 de suflete, mai spune edilul, care adaugă că tinerii din comunitate își doresc locuințe noi. Soluţia la care s-a gândit primarul estesă introducă în intravilan mai multe terenuri agricole, pentru ca mai apoi să le propună spre vânzare: „Avem cereri de la cetățeni pentru loturi de case, acestea ne lipsesc, localitatea se dezvoltă foarte bine. Urmează să trecem din extravilan loturi de teren agricol, în intravilian ca apoi să se organizeze licitații iar oamenii dornici să cumpere terenuri pentru a-și construi locuințele mult dorite”.

Loredana MIHAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.