Condamnarea pentru acte sexuale cu o minoră ar putea să rămână definitivă abia anul viitor

0
172
Foto cu rol ilustrativ

Judecătoria Mangalia l-a condamnat pe N.F.P. la 5 ani și 4 luni de închisoare, pentru două acte sexuale cu aceeași minoră, în decurs de câteva luni. El a atacat hotărârea instanței, cu apel, iar acesta urma să se judece în ianuarie 2023.

În data de 22 iulie a.c., Judecătoria Mangalia l-a condamnat la două pedepse de 4 ani de închisoare, cu executare, pe N.F.P., pentru două acte sexuale cu minora D.M.M., în octombrie 2021 și februarie 2022.

Instanța a contopit pedepsele aplicate și l-a condamnat pe inculpat la pedeapsa cea mai grea, de 4 ani de închisoare, la care a aplicat un spor legal de 1 an și 4 luni închisoare, și a dispus ca acesta să execute, în final, pedeapsa rezultantă de 5 ani și 4 luni închisoare, în regim de detenție, în penitenciar. De asemenea, au fost contopit pedepsele complementare și accesorii aplicate, urmând ca N.F.P. să le execute pe cele mai grele: interzicerea dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, dreptul de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, dreptul de a comunica cu persoana vătămată şi de a se apropia de aceasta, și de domiciliul acesteia, la o distanță mai mică de 200 m, toate pe o durată de 5 ani, și din momentul rămânerii definitive a hotărârii Judecătoriei Mangalia și până când pedeapsa închisorii a fost executată sau considerată ca executată.

Instanța a dedus din pedeapsa aplicată durata reţinerii şi arestării preventive cu începere de la data de 11.04.2022 (data reținerii), la zi. De asemenea, a fost menţinută măsura arestării preventive a inculpatului, dispoziția fiind executorie.

În plus, N.F.P. trebuie să achite lui D.M.M. 50.000 de lei, cu titlu de daune morale.

Hotărârea Judecătoriei Mangalia nu a fost, însă, definitivă, așa că acesta a atacat-o cu apel. Inițiat, Curtea de Apel Constanța a stabilit ca judecata să aibă loc în data de 19.01.2023, dar până la urmă termenul a fost preschimbat pentru 15 septembrie a.c.

N.F.P. a fost trimis în judecată și în anul 2004, deoarece ar fi încercat să violeze o fetiță de 6 ani din Pecineaga, dar nu a reușit și a obligat-o să obțină un raport sexual oral. Minora a susținut, atunci, că nu ar fi fost prima dată când N.F.P. i-a făcut așa ceva, dar mereu o amenința că dacă va spune cuiva o va bate în cuie.

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.