Condamnat definitiv pentru act sexual cu minor în formă repetată, un individ și-a jucat și asul din mânecă, dar fără succes

0
2845
Foto cu rol ilustrativ

Un individ care a fost condamnat definitiv la o pedeapsă privativă de libertate, pentru comiterea infracțiunii de act sexual cu minor în formă continuată, insistă că este nevinovat. Acesta a formulat o contestație în anulare, în speranța că va scăpa mai ușor sau chiar de tot de executarea pedepsei.

Vorbim despre cazul lui Marian Nica, un individ care, potrivit Portalului Instențelor de Judecată, a întreținut relații sexuale, în mod repetat, cu o minoră. Pedeapsa pe care a primit-o la Judecătoria Constanța – instanța de fond – este de 2 ani și 3 luni de închisoare cu suspendare. Pedeapsa a rămas definitivă în luna iulie 2022, când Curtea de Apel i-a respins apelul declarat împotriva sentinței primite pe fondul cauzei.

Judecătorii au luat act, la acel moment, că inculpatul a achitat suma de 12.370 de lei, echivalentul sumei de 2.500 de euro, la care a fost obligat, cu titlu de daune morale, către partea vătămată.

Trei luni mai târziu, după pronunțarea Curții, condamnatul a formulat o contestație în anulare, însă fără succes. Vineri, 12 mai a.c., instanța i-a respins acțiunea ca inadmisibilă, decizia este definitivă, iar condamnatul va trebui să plătească, încă o dată, cheltuieli de judecată către stat.

De precizat că infracțiunea de act sexual cu minor este stabilită de procuror atunci când pe corpul părții vătămate nu există urme de violență și când aceasta a consimțit consumarea actului sexual. În prezența unor astfel de probe, precum leziunile interne sau externe, inculpatului i se reține în sarcină infracțiunea de viol.

D.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.