VIDEO. Primarul Iulian Soceanu din Techirghiol nu vrea altă funcție: „Da, voi candida 100% și în anul 2024“

0
1172

Primarul orașului Techirghiol, Iulian Soceanu, a vorbit în cadrul unui interviu acordat cotidianului Focus Press despre proiectele finalizate și cele aflate în implementare, în prezent, în stațiunea balneară. În plus, acesta a făcut declarații cu privire la următoarele alegeri locale.

Edilul orașului Techirghiol spune că proiectul privind înființarea rețelei de distribuție a gazelor naturale a fost finalizat, iar în acest moment peste 100 de gospodării sunt racordate.

„Proiectul privind înființarea rețelei de gaze a fost finalizat, deja avem peste 100 și ceva de gospodării care sunt branșate la rețea, iar până la sfârșitul acestui an estimăm că undeva între 500 și 600 de gospodării vor fi branșate la rețeaua de gaze. Acest proiect efectiv, ca termen de execuție, a durat doi ani de zile. Acest proiect înseamnă înființarea a 38 de kilometri de rețea, cu alte cuvinte aproape 98% din orașul Techirghiol, are magistrală de gaz pe străzi. A fost un proiect pe care mi l-am asumat eu, împreună cu ai mei colegi. Mă bucur că de acest proiect, blamat de unii, care nu dădeau șanse punerii lui în funcțiune, astăzi putem să vorbim la trecut despre el, pentru că este finalizat“, ne-a declarat Iulian Soceanu, primarul orașului Techirghiol.

Un alt proiect aflat la un pas de finalizare este cel al reabilitării rețelei de apă și canalizare.

„Este un proiect prin Programul Operațional Infrastructură Mare, în parteneriat cu RAJA. Într-adevăr, în doi ani orașul, odată cu rețeaua de gaze, dar și acest proiect, care a însemnat reabilitarea conductelor de apă și canalizare, precum și extinderea unor rețele pe apă și canalizare, a suferit foarte mult și s-a creat un disconfort foarte mare. Și cu acest proiect pot să spun că suntem la final. RAJA solicită comisia pentru recepția lucrărilor. Rețelele nu au fost schimbate de aproape 60 de ani“, a explicat primarul orașului Techirghiol.

În prezent, în orașul Techirghiol se lucrează la asfaltarea străzilor, fiind vorba de 23 de artere. Aceste proiecte au fost finanțate de către Ministerul Dezvoltării, prin Programul Național de Investiții (PNI) „Anghel Saligny“.

„Noi am avut o gândire logică în momentul în care am depus spre finanțare proiectele. Am vrut cât decât să corelăm: rețeaua de gaze, rețeaua de apă și canalizare și, apoi, asfaltarea. Sunt programe diferite, perioade diferite când acestea sunt finanțate și atunci am căutat și ne-a reușit în proporție destul de mare să le corelăm. În acest sens, noi am depus prin Programul Național de Investiții (PNI) «Anghel Saligny» două proiecte de reabilitare a tramei stradale, care înseamnă reabilitarea a 23 de străzi din orașul Techirghiol, foarte importante, care au suferit în urma implementării acestor proiecte despre am vorbit mai devreme. Am semnat cele două contracte de finanțare cu Ministerul Dezvoltării, în acest moment unul dintre cele două proiecte îl avem în implementare, iar al doilea este în faza de proiect tehnic, probabil că în luna septembrie vom demara și cel de-al doilea proiect“, a mai declarat Iulian Soceanu, primarul orașului Techirghiol.

Totodată, edilul orașului Techirghiol spune că, din bugetul local, a finanțat reabilitarea trotuarelor pe anumite străzi. Astfel, infrastructura din stațiunea balneară va fi reabilitată până în luna septembrie a anului viitor.

În cadrul interviului, Iulian Soceanu a vorbit și de reabilitarea spațiului verde, care va fi îmbunătățit, în sensul că în acest moment se lucrează în zona falezei Lacului Techirghiol, unde se vor pune rulouri de gazon: „Spațiul verde este important pentru fiecare comunitate, iar orașul Techirghiol nu duce lipsă, noi suntem mult peste media europeană ca spațiu verde pe cap de locuitor. Spațiul verde este oglinda fiecărei localități. În acest moment reabilităm peste 11.000 mp de spațiu verde, pe faleza Lacului Techirghiol. Acolo a fost dezvoltat și un sistem de irigat prin aspersie. În fiecare an vom dezvolta aceste spații verzi, prin rulouri de gazon, pentru că am considerat că este cea mai bună variantă“,

Acestea nu sunt singurele proiecte ale administrației locale, ci prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) și POR vor fi implementate unele noi.

„Vreau să vă spun că nu toate proiectele vor fi finalizate în anul 2024, unele vor fi în implementare. Mai avem proiecte: reabilitarea sediului unde a funcționat sediul Primăriei, din apropierea falezei Lacului Techirghiol, extinderea pistei de biciclete și a falezei cu încă 1,3 kilometri, prin PNRR, care sper să fie finalizat până la anul, dar mai avem și prin POR, cum ar fi extinderea Liceului Emil Racoviță cu încă un corp“, potrivit primarului din Techirghiol.

Un alt subiect important a fost legat de candidatura la alegerile locale din 2024, pentru un nou mandat de primar al orașului Techirghiol. Răspunsul lui Iulian Soceanu a fost ferm: da, va candida, în ciuda zvonurilor din spațiul public.

„Voi candida 100% și în anul 2024. În orașul Techirghiol se aude zvonuri că nu aș mai candida, că plec pe altă funcție. NU, este exclus, pentru că eu voi candida și în 2024“, a declarat Iulian Soceanu, primarul orașului Techirghiol.

Loredana MIHAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.