Condamnat împreună cu “Regele Cocainei” din Bulgaria, un traficant de droguri a cerut Tribunalului Constanța să-i reducă pedeapsa

0
1909
sursa foto: .emsworld.com

Un cetățean bulgar, condamnat de judecătorii români la o pedeapsă de 11 ani de închisoare, cere să i se scadă din unele perioade în care a stat deja ”la carceră”, considerându-se ca fiind parte din pedeapsă. Este vorba despre Radoslav Georgiev Atanasov, un apropiat al lui pe Evelin Banev, cel din urmă fiind supranumit ”Regele Cocainei din Bulgaria”, ambii fiind condamnați în România pentru trafic de droguri.

Cei doi au fost trimiși în judecată de DIICOT, în 2014, pentru că ar fi introdus pe teritoriul României, în cursul lunii aprilie 2012, cantitatea de 51,058 kilograme de cocaină, în vederea vânzării. Drogurile au fost apoi livrate altor persoane cu ajutorul lui Radoslav Georgiev Atanasov şi al altor complici neidentificaţi, potrivit anchetatorilor.

Investigaţiile au fost declanşate în 12 octombrie 2011, ca urmare a sesizării din oficiu a Inspectoratului General al Poliţiei Române – Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate – Serviciul Antidrog cu privire la traficarea unor cantităţi mari de cocaină, pe ruta America de Sud – România – ţări din Europa de Vest.

Pe numele celor doi inculpaţi, care se sustrăgeau urmăririi penale, au fost emise mandate europene de arestare preventivă pe 5 februarie 2013. Inculpatul Radoslav Georgiev Atanasov a fost predat temporar autorităţilor judiciare române de către autorităţile judiciare italiene, acesta fiind în executarea unei pedepse cu închisoarea, drept urmare, în data de 21 februarie 2014, Tribunalul Bucureşti a confirmat măsura arestării preventive a inculpatului şi a dispus executarea mandatului de arestare preventivă. În ianuarie 2015, el a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucureşti la o pedeapsă de şase ani de închisoare.

În iulie 2013, Evelin Banev a fost condamnat în Italia la 20 de ani de închisoare pentru rolul său în traficul de cocaină din America de Sud către Italia. Conform justiției italiene, Evelin Banev și complicii săi, printre care și Radoslav Georgiev Atanasov, sunt vinovați de introducerea ilegală a șase tone de cocaină în Italia, între anii 2006 și 2008.

Revenind la Atanasov, Tribunalul Constanța a contopit mai multe pedepse la care traficantul bulgar a fost condamnat, de-a lungul timpului, atât în România, dar mai ales în Italia, rezultând o pedeapsă finală de 11 ani 5 luni și 7 zile de închisoare.

În aceste condiții, Atanasov a formulat o contestație prin care a cerut să i se deducă din pedeapsă perioadele executate între 30.09.1999 – 29.03.2000 și  29.05.2012 la 15.06.2012 și 43 de zile considerate ca fiind executate.  Rejudecând, Tribunalul Constanța a admis această cerere, iar luni, 29 iunie, a dispus scăderea celor aproape șase luni din pedeapsa totală.

De precizat că ”Regele Cocainei” din Bulgaria a fost condamnat în România la 10 ani de detenție.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.