La Constanța, campania de vaccinare antiCOVID șchioapătă: mai multe centre au fost închise

0
427
Centrul de vaccinare de la Pavilionul Expozițional. FOTO Focus Press

Centrul de vaccinare antiCOVID din Cumpăna a fost închis două săptămâni, fiind redeschis, după insistențele primarului Mariana Gâju, doar o zi pe săptămână. Din păcate, activitatea mai multor centre de vaccinare din județul Constanța a fost suspendată.

În ultima lună, cel puțin, vaccinarea antiCOVID a înregistrat o pantă descrescătoare în județul Constanța, deși au fost deschise mai multe centre de vaccinare în 15 localități din județ, în total 25 de fluxuri de vaccinare, și încă se mai organizează maratoane, în malluri, chiar și la Delfinariu, în week-end. De exemplu, la Pavilionul Expozițional nu se mai vaccinează mai mult de 400 de persoane pe zi, deși există patru fluxuri.

Mai nou, activitatea mai multor centre de vaccinare antiCOVID din județul Constanța a fost suspendată, deși au fost investiți destul de mulți bani pentru deschiderea acestora.

„Activitatea a fost suspendată, după o evaluare a eficienței centrelor de vaccinare. Adresabilitatea era foarte redusă, în anumite centre vaccinându-se doar două persoane/zi. De aceea s-a luat decizia suspendării activității centrelor din comunele Cumpăna, Cobadin, Valu lui Traian și din orașele Ovidiu, Cernavodă (fluxul Pfizer). În momentul în care una dintre aceste Primării are pe listă mai multe persoane care doresc să se vaccineze, în așteptare, se activează centrul respectiv“, ne-a declarat Tudorel Ene, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică a Județului Constanța.

La Cumpănă, centrul de vaccinare antiCOVID a fost închis încă din 16 iunie a.c. Din cauza nemulțumirii locuitorilor, primarul Mariana Gâju a insistat până s-a avizat funcționarea acestuia măcar o zi pe săptămână: în fiecare sâmbătă, între orele 08.00 și 16.00.

„Direcția de Sănătate Publică a trimis o adresă prin care a fost suspendată temporar activitatea mai multor centre de vaccinare din județul Constanța, printre care și centrul nostru, pe data de 16 iunie. Pe 18 iunie, noi am trimis imediat o adresă prin care am cerut să ne lase centrul deschis cel puțin sâmbătă și duminica. Locuitorii erau supărați pentru că nu voiau să meargă până la Pavilionul Expozițional, la Mamaia, și vaccinare era în aer. Pe de o parte spunem să se vaccineze, se vaccinează pe plajă, în Gară, oriunde, oricum, dar nu într-un centru dotat, civilizat, cu tot ce înseamnă condiții medico-sanitare. Așa că am resolicitat să redeschidem centrul și am primit avizul de funcționare o dată pe săptămână. Am ales-o să fie sâmbăta, ca populația să fie acasă de la serviciu, sâmbătă între orele 08.00 și 16.00“, a declarat primarul Mariana Gâju.

În acest moment, mai sunt deschise centre în Băneasa, Cernavodă,Cogealac, Eforie Nord,Hârșova, Mangalia (trei fluxuri), Medgidia, Mihail Kogălniceanu și Techirghiol, dar și nouă fluxuri în municipiul Constanța.

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.