Fostul polițist Priboiu de la Antifraudă, condamnat pentru infracțiuni de corupție, vrea să aibă, din nou, cazierul curat

0
203

Un fost polițist constănțean, condamnat pentru trafic de influență, dorește să se reabiliteze, la aproape 10 ani de la comiterea faptelor. Angajat al Serviciului de Investigare a Fraudelor, Ionuț Adrian Priboiu a fost condamnat cu executare și chiar a petrecut ceva timp în spatele gratiilor, după ce a fost prins în flagrant care i-a înlocuit gradele de pe umeri cu cătușe la mîini. Acum dorește să aibă cazierul curat.

În speță, Ionuț Adrian Priboiu a fost ofiţer de poliţie judiciară în cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Constanţa, Serviciul de Investigare a Fraudelor, acuzat că a luat mită 4.000 de euro.

Procurorii spun că în perioada 3-14 mai 2012, prevalându-se de calitatea de ofiţer de poliţie judiciară, a pretins de la un administrator de societate comercială, denunţător în cauză, atât direct, cât şi prin intermediar, remiterea unei sume de bani, respectiv iniţial 10.000 euro, majorată ulterior la 50.000 euro şi, în final, negociată la 25.000 euro, pentru ca în schimb să intervină pe lângă şefii săi ierarhici în vederea clasării unui dosar înregistrat pe rolul serviciului în care activa.

De asemenea, în perioada 14 mai-15 iunie 2012, în caeeași calitate, a pretins de la aceiaşi denunţători remiterea unei alte sume de bani, negociată în final la nivelul a 4.000 euro, pentru a interveni pe lângă un alt ofiţer de poliţie căruia îi fusese repartizată spre soluţionare lucrarea privind verificarea activităţii societăţii comerciale administrate de unul dintre denunţători, astfel încât lucrarea să fie clasată.

La data de 15 iunie 2012, Priboianu a primit de la denunţător suma de 4.000 euro, fără să știe că fusese organizat un flagrant.

Pe 16 iunie 2012, polițistul a fost arestat, iar un an mai târziu, acesta a fost condamnat la 3 ani și 10 luni de închisoare cu executare pentru trafic de influență.

 După ce a ispășit perioada obligatorie de două treimi din pedeapsă, fostul polițist a obținut eliberarea condiționată, în 2014. În același dosar a fost condamnat și colegul lui Priboianu, Adrian Năstase, la doi ani de închisoare cu suspendare pentru complicitate la trafic de influență.

Revenind în prezent, pe data de 14 mai 2021, fostul polițist a depus la instanță cerere de reabilitare judecătorească. Aceasta a fost analizată marți, 29 iunie, însă magistrații Curții de Apel Constanța au declinat competența materială a soluționării cererii în favoarea Tribunalului.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.