Condamnat la 12 ani de închisoare, după ce și-a omorât prietenul la Costinești, a cerut liberare condiționată după 8 ani

0
5889

Un individ din Costinești, condamnat la 12 ani de închisoare pentru omor calificat, a cerut să fie liberat condiționat, după 8 ani de detenție. El este acuzat că și-a lăsat prietenul să moară, încercând să se sustragă răspunderii penale, deși, spun anchetatorii, a fost implicat direct în moartea victimei.

În iulie 2013, Sebastian Ovidiu Ghica și prietenul său, Mihai Oltean, ambii având în jur de 35 de ani, au petrecut împreună, în compania unor fete. La finalul petrecerii, cei doi bărbați se întorceau la hotelul deținut de familia lui Oltean. La volanul autoturismului cu care se deplasau se afla Ghica, iar la un moment dat, prietenul său s-a urcat deasupra mașinii, într-un acces de teribilism, după cum au reținut anchetatorii. Numai că inevitabilul s-a întâmplat: Mihai s-a prăbușit de pe mașină și s-a lovit grav la cap.

Anchetatorii au stabilit că dacă Ghica ar fi solicitat imediat ajutor prin 112, prietenul său ar fi avut șanse să scape, însă bărbatul l-a transportat într-o cameră din hotel și l-a abandonat acolo. Ulterior, Mihai Oltean a decedat. După ce totul a ieșit  inițial, iar prietenul său,  Ghica, a fost acuzat pentru ucidere din culpă, apoi pentru omor calificat.

În cele din urmă, Sebastian Ovidiu Ghica a fost găsit vinovat și condamnat, pe fond, la o pedeapsă de 10 ani de închisoare, iar în apel, la Curte, în 2015, pedeapsa i-a fost majorată la 12 ani, sentința fiind definitivă.

După 8 ani de închisoare (5 ani de la rămânerea definitivă a sentinței plus 3 ani de arest preventiv), pe 15 decembrie 2020, condamnatul a cerut să fie liberat condiționat, iar Judecătoria Medgidia a admis Comisia de liberare condiționată din cadrul Penitenciarului Poarta Albă. Numai că procurorii au contestat decizia Judecătoriei Medgidia la Tribunalul Constanța. Pe data de 26 martie, judecătoriii de la Tribunal au admis contestația procurorilor și au desființat hotărârea de punere în libertate a condamnatului, acesta urmând a-și continua ispășirea pedepsei, având posibilitatea de a depune o nouă solicitare după data de 15 iulie.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.