Condamnat la 17 ani de detenție pentru trafic de persoane, un proxenet constănțean cere revizuirea cauzei

0
553
Penitenciarul Poarta Albă

Un proxenet condamnat la ani grei de detenție vrea să scape de carceră. El a formulat acțiune în instanță, cerând revizuirea cauzei prin care a fost trimis după gratii.

Silviu Valentin Bercuță a fost trimis în judecată și condamnat pentru trafic de minori și proxenetism, primid o pedeapsă de 17 ani de detenție, prin hotărârea Curții de Apel Constanța, pe data de 29 ianuarie 2016. Nemulțumit de pedeapsă sau, mai degrabă, în speranța că va putea fi redusă măcar cu câțiva ani, Bercuță a cerut revizuirea cauzei, cerere înregistrată în luna septembrie 2020. Pe data de 23 decembrie, judecătorii instanței de fond i-au respins cererea de revizuire ca fiind defondată, motiv pentru care decizia a fost atacată cu apel, la Curtea de Apel Constanța.

Termenul fixat pentru judecarea apelului este 11 martie 2021.

Bercuţă este acuzat că ar fi recrutat, cazat şi exploatat sexual mai multe tinere, printre care și minore, în mai multe apartamente închiriate pe raza municipiului Constanţa. Anchetatorii susțin că Bercuță  a tras foloase de pe urma practicării prostituţiei de către acestea. Recrutarea s-ar fi realizat prin intermediul unor anunţuri sau cu oferte de masaj însoţite de numere de telefon de contact şi fotografii în pagina electronică a unui cotidian local.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.