Conducerea Spitalului Medgidia și-a retras acțiunea din instanță prin care îl soma pe fostul director să returneze banii cheltuiți pe avocați

0
4175
Managerul Spitalului din Medgidia, Eugen Aglițoiu

Conducerea Spitalului Municipal Medgidia renunță la pretențiile materiale în ceea ce-l privește pe fostul manager, Eugen Aglițoiu, pe care l-a acționat în instanță pentru recuperarea unei sume de bani.

La Judecătoria Medgidia a avut loc, luni 5 decembrie, primul termen de judecată a acțiunii înaintată de conducerea Spitalului din Medgidia, împotriva fostului manager, Eugen Aglițoiu. Așa cum am mai arătat într-un alt articol pe aceeași temă, fostului director i se impută unele cheltuieli pe care le-a avut în instanță, cu avocații, prilejuite de contestațiile depuse de contracandidații săi, după susținerea concursului pentru ocuparea funcției de conducere.

Așa cum ne-a declarat, rândul trecut, chiar Eugen Aglițoiu, mai multe persoane, contracandidate la examenul pentru ocuparea postului de conducere, au contestat rezultatul acestuia, imediat după ce noul manager s-a instalat, în urma susținerii examenului care a fost public și televizat. Întrucât era vizat direct în cadrul procesului intentat, prin care se cerea anularea concursului, a fost nevoit să-și angajeze un avocat, pe care l-a plătit din bugetul unității, cu suma de 9.000 de lei.

Un control al Curții de Conturi a dispus, în 2019, recuperarea banilor cheltuiți pe asistența juridică și reprezentarea în instanță de către avocat, pe premisa că de aceste aspecte trebuia să se ocupe juristul spitalului.

Așa se face că, odată cu schimbarea din funcție a lui Aglițoiu, imediat s-a dispus recuperarea banilor, cei 9.000 de lei, prin intermediul unui proces civil. Cauza a fost înregistrată la Judecătoria Medgidia în data de 21 septembrie a.c. La primul termen de judecată de luni, 5 decembrie, instanța a constatat că actuala conducere a spitalului și-a retras acțiunea.

Ia act de renunţarea la judecată formulată de reclamantul Spitalul Municipal  Medgidia, în contradictoriu cu pârâtul Aglițoiu Dumitru Eugen. Cu drept de recurs în termen de 30 de zile de la comunicarea hotărârii. Recursul se depune la Judecătoria Medgidia, sub sancţiunea nulităţii. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei astăzi, 05.12.2022”, se arată în încheierea de ședință.

Așa cum am mai arătat recent, Eugen Aglițoiu, fostul manager al Spitalului Medgidia, la preluarea funcției de conducere a „moștenit“ o datorie de circa un milion de euro, pe care a reușit să o achite în timpul mandatului său. Mai mult decât atât, în 2022, potrivit propriilor declarații, a lăsat spitalul cu peste un milion de euro în cont, la Trezorerie, plus cu depozitele pline de medicamente și echipamente, în condițiile în care Spitalul Medgidia a trecut prin pandemie ca spital suport COVID.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.