Conducerea Spitalului Medgidia vrea să recupereze banii cheltuiți pe avocați de către fostul manager, Eugen Aglițoiu, într-un proces intentat în 2018, de contracandidații săi

0
4191
Managerul Spitalului din Medgidia, Eugen Aglițoiu

Fostul manager al Spitalului Municipal Medgidia, Eugen Aglițoiu, a fost chemat în judecată de noua conducere a unității, într-un dosar civil înregistrat la Judecătoria Medgidia.

În speță, este vorba de o acțiune în răspundere delictuală (o încadrare cam forțată, am putea spune), pentru recuperarea unei sume de bani reprezentand onorariul unui avocat.

Potrivit fostului manager, Eugen Aglițoiu, mai multe persoane, contracandidate la examenul pentru ocuparea postului de conducere, au contestat rezultatul acestuia, imediat după ce noul manager s-a instalat, în urma susținerii examenului care a fost public și televizat. Întrucât era vizat direct în cadrul procesului intentat, prin care se cerea anularea concursului, a fost nevoit să-și angajeze un avocat, pe care l-a plătit din bugetul unității, cu suma de 9.000 de lei.

Un control al Curții de Conturi a dispus, în 2019, recuperarea banilor cheltuiți pe asistența juridică și reprezentarea în instanță de către avocat, pe premisa că de aceste aspecte trebuia să se ocupe juristul spitalului.

Așa se face că, odată cu schimbarea din funcție a lui Aglițoiu, imediat s-a dispus recuperarea banilor, cei 9.000 de lei, prin intermediul unui proces civil.

Cauza a fost înregistrată la Judecătoria Medgidia în data de 21 septembrie a.c., urmând ca instanța să stabilească data primului termen de judecată.

De la un milion de euro datorie, la un milion de euro pe plus

Așa cum am mai arătat recent, Eugen Aglițoiu, fostul manager al Spitalului Medgidia, la preluarea funcției de conducere a „moștenit“ o datorie de circa un milion de euro, pe care a reușit să o achite în timpul mandatului său. Mai mult decât atât, în 2022, potrivit propriilor declarații, a lăsat spitalul cu peste un milion de euro în cont, la Trezorerie, plus cu depozitele pline de medicamente și echipamente, în condițiile în care Spitalul Medgidia a trecut prin pandemie ca spital suport COVID.

Actualmente, fostul manager a intrat în concediu fără plată, pentru a-și trage puțin sufletul, după cum ne-a mai precizat.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.