Bani alocați din bugetul Constanței pentru demolarea unei anexe a Teatrului de Stat

0
292

La ultima rectificare bugetară din acest an, adoptată de Consiliul Local Constanța, s-a alocat, printre altele, suma de 150.000 de lei, din bugetul municipiului Constanța, pentru demolarea unei anexe ce aparține clădirii Teatrului de Stat Constanța.

Este vorba de capitolul privind „Alte cheltuieli asimilate investițiilor“, în speță „Lucrări de demolare a imobilului C2 situat în Constanța, Bulevardul Ferdinand numărul 11 bis, inclusiv proiectarea demolării“ (expertiză tehnică, PT, DTAD, avize, altele).

Clădirea Teatrului de Stat Constanța se află într-un proces de reabilitare încă de la sfârșitul lunii octombrie a anului trecut. La începutul lunii iunie a anului 2020, Primăria Constanța, prin fostul primar Decebal Făgădău, a semnat un contract, pe fonduri europene, ce viza reabilitarea termică a clădirii, în valoare de 4.863.953,22 lei, prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 3 – „Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon“.

 Din acest motiv, la mijlocul lunii martie a.c., Teatrul de Stat Constanța a inaugurat Sala Studio, situată pe strada Lahovari numărul 2, acolo unde a fost sediul administrativ. Transformarea a fost realizată exclusiv de echipa tehnică a instituției de spectacole. Mașiniști, recuziteri, lăcătuși mecanici, tâmplar, pictor, artist butafor, șofer, mare parte din echipa administrativă au lucrat împreună pentru transformarea, în timp-record, a acestui spaţiu. Iar pe 12 martie 2022 aici a avut loc avanpremiera piesei de teatru „Universuri paralele“.

Petruț IACOB

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.